Hrvatski izbornik Dino Kovač vodi selekciju Zagreb Winter Cupa u revijalnom dvoboju s Bjelovarom: Volim raditi s mladim igračima

Kovač, Keleš, Socca Croatia

Već tradicionalno na završnici MC Plus Zagreb Winter Cupa, osim sjajnih polufinalnih i finalnih susreta, odigrat će se i uvijek atraktivna revijalna utakmica. Na njoj ponajbolji igrači turnira sakupljeni u reprezentaciju, već treću godinu u nizu, odmjeravaju snage s perspektivnim klubovima iz hrvatskog futsala. Nakon vinkovačke Aurelije Futsal i MNK Olmissum iz Omiša, u goste na Zagreb Winter Cup ove godine stiže MNK Bjelovar. Radi se o članu 2. HMNL – zapad koji slovi za jedan od najpozitivnijih projekata koji su u posljednje vrijeme pokrenuti u domaćem futsalu.

Osim novih protivnika reprezentacija turnira dobila je i novog izbornika. Trenersku palicu je od Koraba Morine preuzeo Dino Kovač koji je nedavno uspješno vodio hrvatsku reprezentaciju na Socca svjetskom malonogometnom prvenstvu u Lisabonu.

“Pratio sam uživo neke utakmice, a neke sam gledao na TV-u i preko prijenosa uživo putem livestreama. Pokušao sam izabrati iz svake ekipe najboljih par pojedinaca. Na kraju sam suzio popis na dvadesetak imena koja ćemo još na kraju skratiti ovisno o njihovoj dostupnosti. Naime, dosta će ovisiti o tome hoće li određeni igrači biti slobodni u terminu utakmice,” pojasnio je kriterije odabira.

“Možemo očekivati da dečki pokažu svoj talent, da pokažu da su u reprezentaciju turnira pozvani s razlogom te da ostvare pobjedu nad MNK Bjelovar. Ove godine nisam pratio drugu ligu, ali znam da su se prošle godine borili za ulazak u prvu ligu do posljednjeg kola. Sigurno su kvalitetna momčad i da će nam biti lako – neće. Nadam se da ćemo se pokazati u pravome svjetlu i da ćemo pobijediti,” dodao je Kovač te istaknuo zašto je prihvatio ulogu izbornika:

“Volim mlade igrače. Volim raditi s talentiranom djecom tako da mi je čast što sam pozvan da preuzmem ovu funkciju. Ako mogu prenijeti nešto svoga znanja na talentiranu djecu, nitko sretniji od mene.”

MC Plus Zagreb Winter Cup respektabilno je natjecanje koje oduševljava i natjecatelje i gledatelje…

“Mislim da je to jako dobar turnir i šteta je što nema više takvih turnira u Hrvatskoj. Jako puno mladih se prijavljuje na turnir i gušt im je igrati iako nema novčanih nagrada. Svi žele igrati na Zagreb Winter Cupu i pričaju o tome kao što stariji pričaju o Kutiji Šibica. Mislim da je turnir pun pogodak. Nadam se da će se što duže održavati i da će još više rasti tijekom godina.”

HEP ženski futsalski turnir napravio je ključan doprinos u razvoju ženskog futsala u Hrvatskoj.

“Pratio sam dvije ženske utakmice. Za više nisam imao vremena, ali čuo sam da su žene ‘nabrijane’ na turnir više nego na Kutiju Šibica. Zagreb Winter Cup im je neka vrsta prestiža. Svaka čast da postoji turnir za žene i da se skupilo toliko ženskih ekipa, neke čak i iz inozemstva. Vidim da ženski futsal raste iz godine u godinu, a ovaj turnir svakako doprinosi tome i nadam se da će i dalje pogodovati razvoju ženskog futsala te da će biti sve više ekipa i sve boljih igračica.”

Nastavio hvaliti Zagreb Winter Cup: “Tada nije bilo toliko turnira. Bio je jedan turnir u Velikoj Gorici koji se igrao i par ljetnih turnira koje je organizirao isti čovjek. Žao mi je zbog toga, jer na takvim turnirima zapravo shvatiš koje su tvoje kvalitete, a i uvijek je nekakav prestiž svladati momčadi koje su tvoja generacija. Dečki koji sad igraju imaju tu čast i neka budu sretni što je to tako.”

Kovač je i izbornik hrvatske malonogometne Socca reprezentacije i na ovom turniru može pronaći kandidate za ovogodišnje Svjetsko malonogometno prvenstvo na Kreti.

“Nadam se da hoću. Mislim da bi to bio pun pogodak za te mlade, da dobiju šansu na takvom natjecanju. To bi bio i dodatan poticaj da se još više ekipa prijavi na ovaj turnir. Kao što sam i rekao, volim davati mladima šansu. Prošle godine su igrači sa Zagreb Winter Cupa Karlo Pagadur, Marin Maglica i Marin Krajina, bili na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i dobili su priliku igrati u hrvatskoj reprezentaciji. Nadam se da će mi se i ove godine netko pokazati sa svojim igračkim sposobnostima te dobiti priliku zaigrati za reprezentaciju.”

Revijalna utakmica na rasporedu je 12. siječnja u 17:05 u dvorani Srednje škole Jelkovec. Izravni prijenos utakmice osiguran je u programu SPTV-a, a detaljna statistička obrada utakmice moći će se pratiti putem mobilne aplikacije Leagues & Tournaments s kojom Zagreb Winter Cup uspješno surađuje već dvije godine.

Konačni popis reprezentacije MC Plus Zagreb Winter Cupa bit će poznat u petak.

PRELIMINARNI POPIS REPREZENTACIJE

Vratari
1. Franko Jamičić (Sliky i prijatelji)
2. Karlo Maloševac (Posljednji Boemi)
3. Leonardo Klepac (Brux)
4. Ivan Madžar (CB Bull)

Igrači
1. Matija Kanceljak (Caffe bar M&B)
2. Nikola Gudasić (Sliky i prijatelji)
3. Karlo Darojković (Brux)
4. Dominik Barukčić (BTP Sesvete)
5. Filip Mamić (BTP Sesvete)
6. Luka Dragović (Doktori u usponu)
7. Karlo Prpić-Bosanac (MNK Lošinj)
8. Fran Vukelić (Jo-Kom Gradnja)
9. Patrik Pasariček (ASO-Ponos Krapina)
10. Josip Brkić (Kamen Ingrad)
11. Ladislav Roginić (Igraonica Sportić)
12. Luka Sedlaček (Igraonica Sportić)
13. Niko Tolj (Agrokor)
14. Mihael Đopar (Dečki sa zapada)
15. Karlo Pagadur (MNK MC Plus DC Grzela Futura Dental)
16. Toni Aljinović (Slovoreklam)
17. Ivan Šulentić (Posljednji boemi)
18. Danijel Dekanić (Posljednji boemi)
19. Bruno Devčić (Sliky i prijatelji)
20. Antonijo Papac (Sliky i prijatelji)
21. Dominik Masten (Caffe bar M&B)
22. Tomislav Degač (Caffe bar M&B)
23. Kristijan Šoljić (Mili i cvjetno društvo)
24. Mate Boroša (Marienloh)
25. Mateo Mužar (Jo-Kom Gradnja)
26. Jakov Crljić (Sobe Apartmani Zagreb)
27. Ivan Krpečanec (Caffe bar Boss)

ZAGREB WINTER CUP, RASPORED ZAVRŠNICE (11. – 13. SIJEČNJA 2019.)
Većina utakmica završnice turnira moći će se pratiti uživo u programu SPTV-a

PETAK, 11. 1. – SC Fair Play, Jazbina 150
19:00 U-19, četvrtfinale
MNK Zagreb zapad – BTP Sesvete
19:35 žene, četvrtfinale
KMN Slovenske Gorice (SLO) – Graničar Feniks
20:15 žene, četvrtfinale
No name – Sind (SRB)

SUBOTA, 12. 1. – Srednja škola Jelkovec
13:05 U-17, polufinale
Dečki sa zapada – Jo-Kom Gradnja
13:55 U-19, polufinale
Doktori u usponu – Mili i cvjetno društvo
14:45 U-21, polufinale
Sliky i prijatelji – Sobe apartmani Zagreb

17:05 revijalna utakmica: Reprezentacija turnira – MNK Bjelovar

18:15 U-17, polufinale
Gremba FC – Kartego
19:05, U-21 polufinale
Pudić prijevoz IM-Moto – Caffe bar M&B
20:15 žene, polufinale
SC Flegar Splat – pobjednice No Name/Sind (SRB)
21:15 U-19, polufinale
pobjednik MNK Zagreb zapad/BTP Sesvete – Brux
22:15 žene, polufinale
ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental – pobjednice KMN Slovenske Gorice (SLO)/Graničar Feniks

NEDJELJA, 13. 1. – Srednja škola Jelkovec
13:00 utakmica za treće mjesto U-17
13:45 utakmica za treće mjesto U-19

14:35 Finale U-17
15:30 Finale U-19

16:20 dodjela nagrada u kategorijama U-17 i U-19

17:00 utakmica za treće mjesto U-21
17:45 utakmica za treće mjesto žene

18:35 Finale U-21
20:05 Finale žene

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET