Duvnjak, Žderić i Kordi najbolji!

Rukometaš godine

U Zagrebu je održana Večer rukometa u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti.

Već tradicionalno birali su se najbolji rukometaš, rukometašice, trener i sudački par.

U 22. izboru nagrada za najboljeg rukometaša otišla je u ruke Domagoja Duvnjaka, četvrti put zaredom. Nagrada za najbolju rukometašicu pripala je Marti Žderić koja je osvojila Ligu prvakinja s podgoričkom Budućnosti.

“Vrlo mi je drago što sam dobio povjerenje svih koji su glasovali. Poštujem sve igrače koji su bili u konkurenciji. Ova nagrada mi je obveza iako znam da Hrvatska ima mnogo dobrih rukometaša i da je bilo tko mogao dobiti ovu prestižnu nagradu. Žao mi je što ne mogu osobno preuzeti nagradu zbog obveza u klubu. Bit će prilike za proslaviti sa suigračima koji su mi svi redom poslali čestitke.“

1. Domagoj Duvnjak (52 boda)
2. Renato Sulić (50 bodova)

“Osvojila sam zlato i srebro s klubom u protekle dvije godine. Vrlo sam sretna i želim se iskreno zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da će 2016. godina biti uspješna jednako kao i 2015. nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje i da ćemo ponovno krenuti na velika natjecanja“.

1. Marta Žderić (65 bodova)
2. Andrea Penezić (65 bodova)
3. Maja Sokač (14 bodova)

Najboljim trenerom proglašen je Zdenko Kordi koji je našički NEXE doveo do grupne faze Kupa EHF i završnog turnira SEHA – Gazprom lige te drugog mjesta u Prvenstvu Hrvatske i Kupu Hrvatske.

“Veliko zadovoljstvo i velika čast. Ima u Hrvatskoj mnogo trenera u Hrvatskoj koji zaslužuju nagradu .Hrvatska ima jednu od najboljih škola rukometa. Drago mi je da je moj rad prepoznat, a ovu nagradu želim podijeliti sa svim trenerima u Hrvatskoj, ali ponajprije s mojim klubom, mojim igračima, predsjednikom Ergovićem i službenim sponzorom Nexe Grupa i svi koji rade sa mnom. naravno i našim navijačima koji su velika potpora. Kao i supruzi i sinovima koji me trpe“.

1. Zdenko Kordi (12 bodova)
2. Goran Mrđen (4 boda)
3. Ivica Obrvan (3 boda)

Sedmi put zaredom najbolji sudački par su Matija Gubica i Boris Milošević koji su u protekloj godini sudili otvaranje i osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, susrete Lige prvaka, polufinale SEHA – Gazprom lige te finale Kupa Hrvatske.

Iznimno smo počašćeni što smo sedmi put zaredom proglašeni za najbolji sudački par. Želimo zahvaliti svima koji su ovih godina pratili naš rad i što su prepoznali našu kvalitetu. Mi se nadamo da ćemo još godinama opravdavati njihovo povjerenje.“

1. Gubica – Milošević (73 boda)
2. Mrvica – Jurinović (59 bodova)
3. Cindrić – Gonzurek (25 bodova)

Službeno je predstavljen i logotip Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2018. održati u Hrvatskoj. Stručni žiri koji se sastoji od pet članova jednoglasno je donio odluku oko izbora službenog logotipa, a u izboru pribrojana su i dva glasa s društvenih mreža putem kojih su glasovali navijači. Stručni žiri činili su direktor Sportskih novosti Janko Goleš, novinar i komentator HRT-a Drago Ćosić, direktorica RK Lokomotiva Klaudija Bubalo, koordinator za muški rukomet u HRS-u Ivano Balić te direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić. Službeni logotip izradila je Katal Media.

Logo HRS EHF Euro

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar