Dva srebra u dva dana za fenomenalnog Zubčića na najtežoj veleslalomskoj stazi

Zubčić

Nakon povijesnog uspjeha hrvatskog skijanja u Zagrebu i najboljeg slalomskog rezultata Filipa Zubčića u karijeri (5. mjesto) skijaška karavana Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa premjestila se u švicarski Adelboden gdje su na rasporedu dva veleslaloma i slalom tri dana zaredom.

U prvoj veleslalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa u švicarskom Adelbodenu, Filip Zubčić ponovio je prošlogodišnji rezultat i popeo se na drugu stepenicu postolja. Briljantnom drugom vožnjom preskočio je jednu stepenicu i utrku završio na drugom mjestu (+1.04). Francuz Alexis Pinturault zadržao je vodstvo iz prve vožnje i najbržim vremenom druge došao do pobjede. Švicarac Marco Odermatt završio je utrku kao treći (+1.11).

U drugoj veleslalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa u švicarskom Adelbodenu, Filip Zubčić ponovo završio na drugom mjestu i osvojio svoje sedmo postolje u karijeri.

U drugoj vožnji Filip je briljirao i u cilj ušao u zelenom. Bolji od Filipa, s 1.26 sekundi prednosti, bio je samo Francuz Alexsis Pinturault koji je u Adelbodenu u dva dana veleslaloma odvozio veličanstveno.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: