Zubčić glavni adut, čak šestorica Hrvata kreće sa Sljemena: U teškim uvjetima ostvarujem odlične rezultate

Filip Zubčić

Ljubitelji alpskog skijanja i ove će godine moći uživati u nastupima najboljih svjetskih slalomaša koje će Zagreb tradicionalno ugostiti na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
‘Snow Queen Trophy’ 2022., a na startu na Sljemenu nas očekuju čak šestorica hrvatskih predstavnika. S početkom prve vožnje u 15.30 i druge i 18.40 sati, u srijedu, 5. siječnja, sljemenski će Crveni spust u muškoj konkurenciji voziti Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Samuel Kolega, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić.

Filip Zubčić trenutno se nalazi na visokom petom mjestu slalomskog poretka Svjetskog skijaškog kupa, a bodove koji su ga do te pozicije doveli zaradio je svojim prvim slalomskim postoljem u Val d’Isereu kao trećeplasirani, te 16. mjestom u Madonni di Campiglio.

“Dobro se osjećam, odmorio sam se i spreman sam za siječanj. Bio sam jako sretan što sam već na prvoj utrci u slalomu uspio doći do postolja, tome smo se nadali i za to trenirali zadnjih nekoliko godina. Nadam se da mogu do još slalomskih postolja ove godine. Jučer sam odradio kratki trening na Sljemenu i bilo je dosta dobro, staza je dobro izgledala i uspjeli smo odraditi odličnih osam rundi. Crveni spust će biti izazovna staza zbog vremenskih uvjeta, a i sama po sebi ona je dugačka i fizički zahtjevna, no ne žalim se jer sam upravo u teškim uvjetima ostvario odlične rezultate. Svima će nam biti jednako, a drugi lauf ćemo odraditi u totalnom mraku uz svjetla reflektora, što mi je super“, rekao je na videokonferenciji za medije Filip Zubčić, koji će se osmi put boriti za titulu Snježnog kralja, i dodao da mu je “definitivno bolje skijati kad ima ljudi“, iako nedostatak publike ne utječe na njegovu izvedbu.

“Baš zbog publike i navijanja je lijepo voziti Svjetski kup, pogotovo na Sljemenu jer je tu domaća publika“, rekao je i pozvao navijače da prate utrke preko malih ekrana te dodao kako se nada da će se “Sljeme iduće godine potpuno napuniti“.

“To bi bilo stvarno prekrasno“, kazao je.

Osim njega, hrvatske će boje na Sljemenu deveti put u svojoj karijeri braniti i 28-godišnji Matej Vidović koji je također dobro krenuo u sezonu osvojivši u Val d’Isereu 19. mjesto.

“Na Sljemenu se odlično osjećam jer je to domaća staza, a i puno smo tamo trenirali kroz sve ove godine. Cilj mi je rezultat u top 10 i vjerujem da to mogu napraviti jer skijam bolje nego ikada i samo je pitanje vremena kada će taj rezultat doći. Možda već na Sljemenu. Svi pričaju o uvjetima, koji će biti teški, no ja to volim i ulazim potpuno spreman, a mislim da uvjeti neće biti problem niti za jednog od nas. Skijali smo tamo milijun puta, utrkivali se još kao klinci, nema nepoznanica, sve se zna“, poručio je Matej Vidović uoči utrke.

 

(Foto: Sport-IT)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI