Ekipna bronca za Mužinić i Dretar-Karić u Laškom: Ovaj turnir je jači od Svjetskog prvenstva

Mužinić, Dretar Karić

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su na Otvorenom para stolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom u ekipnoj konkurenciji osvojile brončanu medalju.

Do bronce su došle nakon prolaska grupe s dvije pobjede i jednim porazom. Kao druga ekipa susrele su se u polufinalu s ekipom Kine od koje su izgubile s 1:2.

U prvom susretu ekipa Kina je pobijedila naš par s 3:2. Potom u prvom pojedinačnom meču Mužinić pobjeđuje Xue Juan s 3:1. U odlučujućem meču Helena Dretar Karić gubi meč od Li Qian s 0:3.

“Prije svega sam zadovoljan odličnim nastupom naših djevojaka, a posebno Anđelom Mužinić. Anđela je u Laškom osvojila zlato i broncu. Ovo natjecanje koje je prema mom sudu doista bilo jače od Svjetskog prvenstva, jer su se u Laškom okupilo sve one koji nešto znače u para stolnom tenisu pokazalo je trenutne kvalitete svakog pojedinca“, izjavio je izbornik Emil Gubica te dodao: “U grupi su naše djevojke izgubile od finalistica Korejki. Možda se Anđela malo ispucala u pojedinačnoj konkurenciji, ali je to popravila u polufinalu ekipne konkurencije, jer su u paru tijesno izgubile, a Anđela je u pojedinačnom srazu odnijela pobjedu. Doista ostaje žal što nismo imali malo više sreće za posljednji korak do finala. Smatram da je Anđela Mužinić ovim rezultatom 99 posto sigurna putnica za POI u Tokiju, a svim ostalim ostaje da se dobro bore do 31. ožujka sljedeće godine kada se zaključuje lista putnika za Tokio“, zaključio je izbornik Gubica.

Od 8. do 11. svibnja na Otvorenom para stolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupilo je 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje branilo je deset stolnotenisačica i stolnotenisača.

PARAOLIMPIJCI