Erste Plava liga: Prvo natjecanje u Vukovaru nadmašilo očekivanja

Erste

Većina osmoškolaca koji su nastupili u vukovarskim kvalifikacijama dobila je zahvaljujući Erste Plavoj ligi prigodu prvi put nastupiti na nekom službenom atletskom i sportskom natjecanju uopće

Kvalifikacije Erste Plave lige koje su u petak prvi put otkako postoji ovo natjecanje održane u Vukovaru nadmašile su i najoptimističnija očekivanja.

Na stadionu HNK Vukovar trčalo je, skakalo i bacalo 373 učenica i učenika osnovnih škola iz Vukovara i okolnih mjesta, popunivši 564 startna mjesta. Najviše ih je bilo iz OŠ Nikole Andrića, njih čak 72. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu Erste Plave lige, 3. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

“Za ovako velik odaziv djece u Vukovaru najzaslužnija je podrška ravnatelja svih vukovarskih osnovnih škola. Na nedavnom sastanku obećali su nam da će iz svake škole doći najmanje 50 učenika i to se, eto, i ostvarilo. Gajim velik optimizam kada je o atletici i sportu u Vukovaru riječ. Nedavno izgrađeni bazen je, primjerice, privukao jako puno mladih plivanju i u punom je pogonu. Sigurna sam da će isto tako i ovaj atletski stadion, kada bude potpuno završen, privući puno djece atletici. A već smo danas ovdje vidjeli jako puno talentirane djece. Erste Plava liga i sport općenito imaju u Vukovaru veliku budućnost“, prokomentirala je velik uspjeh premijernog izdanja Erste Plave lige u gradu na Dunavu predsjednica novoosnovanog AK Vukovar Miljana Šljukić.

Većina osmoškolaca koji su nastupili u vukovarskim kvalifikacijama dobila je zahvaljujući Erste Plavoj ligi prigodu prvi put nastupiti na nekom službenom atletskom i sportskom natjecanju uopće i s velikim se oduševljenjem po velikoj vrućini natjecala u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis i dalj te u bacanju kugle i vorteksa. A finalisti su se s neskrivenim ponosom na kraju pozdravljali s ‘Vidimo se u Zagrebu!’

Velike zasluge za uspjeh natjecanja idu i atletskom klubu Slavonija-Žito iz Osijeka i njihovoj iznimnoj organizacijskoj i logističkoj podršci Vukovarcima.

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanja osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera – Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih sportu i atletici te kroz projekt 60minutaKRENI promicati svijest o važnosti dnevne jednosatne tjelesne aktivnosti kod djece.

Erste Plava liga – Vukovar – REZULTATI

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: