Fantastičan start za Dodiga i Mela na ATP World Tour Finals završnici u Londonu, u prvom kolu svladali prve nositelje, braću Bryan

Ivan Dodig Foto Ashley Marshall usopen.org (3)

Ivan Dodig Foto Ashley Marshall usopen.org (3)Trenutno najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig, u kombinaciji s Brazilcem Marcelom Melom, sjajno je krenuo na ATP World Tour Finals završnom turniru u londonskoj O2 Areni. U prvom kolu u Skupini A, za jedan sat i 12 minuta igre, Dodig i Melo svladali su najbolji svjetski teniski par, prve nositelje i jedne od glavnih favorita za osvajanje Mastersa, američku braću Bryan s 2-1 u setovima.

Bob i Mike Bryan bolje su krenuli u meč i prvi set su nakon velike borbe i gotovo pola sata igre dobili u svoju korist sa 6:3. No, hrvatsko-brazilski par sjajno je odgovorio u drugom setu. Imali su break, vodili i 4:1, ali gubitak servisa Mela vraća Amerikance u igru. Međutim, u sjajnoj završnici dolaze do nove prednosti, koju su iskoristili za poravnanje na 1-1 u setovima, bilo je također 6:3.

U trećoj dionici, produljenom tie-breaku, Dodig i Melo nisu u početku iskoristili psihološku prednost dobitka drugog seta, vrlo brzo su se našli u zaostatku, ali su ponovno odlično odgovorili izazovu te su serijom odličnih izmjena stigli do 9:6 i tri meč lopte.

Prve dvije Bob i Mike su neutralizirali svojim servisima, no, zadnja prilika bila je na Dodigov servis, koju je hrvatski tenisač iskoristio.

Ovo je bio već četvrti ovogodišnji dvoboj Dodiga i Mela s braćom Bryan, koji su slavili u finalu Wimbledona i prošlog tjedna u polufinalu Masters 1000 turnira u Parizu, dok su Hrvat i Brazilac bili uspješniji u finalu Masters 1000 turnira u Šangaju te sada u Londonu u prvom kolu skupine A ATP World Tour Finals završnog turnira najboljih osam svjetskih teniskih parova.

U prvom susretu ove skupine Poljaci Fyrstenberg i Matkowski bili su bolji od pakistansko-nizozemske kombinacije Qureshi/Rojer s s 2-0 u setovima. Dodig i Melo ponovno će u akciju 7. studenog, kada su im protivnici poljski tenisači.  (Foto: Ashley Marshall/usopen.org)

ATP World Tour Finals, Skupina A, 1. kolo, parovi:
Ivan Dodig / Marcelo Melo – Bob Bryan / Mike Bryan 3:6, 6:3, 10:8

 

AKTUALNO TENIS
Tagged with: ,

Ostavi komentar