Fantastična utrka Filipa Zubčića u Garmischu: Četvrti sam u veleslalomu, imam konstantu i veselim se nastavku sezone!

Zubčić

Filip Zubčić je najboljim vremenom druge vožnje veleslaloma FIS Svjetskog kupa u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu došao nadomak novog postolja u karijeri, završio je utrku na 4. mjestu. Samo 11 stotinki dijelilo ga je od trećeg mjesta.

Filip je nakon prve vožnje, sa startnim brojem 15, doskijao do 9. mjesta, a fenomenalna druga vožnja omogućila mu je napredak od pet pozicija i konačno četvrto mjesto.

S vremenom od 2:03.45 Filip je za pobjednikom zaostao samo 35 stotinki sekunde.

Pobijedio je Francuz Alexis Pinturault ispred vodećeg iz prve vožnje Švicarca Loica Meillarda (+0.16), a na trećem mjestu završilo je Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0.24).

Super sam zadovoljan, dobro smo to odradili. Drugi lauf je bio posebno dobar jer sam imao najbolje vrijeme. Malo je nedostajalo do postolja. Veselimo se idućim utrkama. Poboljšao sam svoju poziciju u ukupnom poretku, četvrti sam u veleslalomom, zadovoljan sam sa slalomom. Imam konstantu i veselim se nastavku sezone,” poručio je Zubčić.

Ovim rezultatom i s novih 50 bodova, Filip se popeo na četvrto mjesto ukupnog poretka vodećih veleslalomaša svijeta sa 188 bodova ukupno.

ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,