Fenomenalni Dodig i Melo nastavili s pobjedama na ATP World Tour Finalsu, na korak su od polufinala

Ivan Dodig Andrew Ong usopen.org

Ivan Dodig Andrew Ong usopen.orgIvan Dodig ponovno se pobrinuo za odlične vijesti iz Londona s ATP World Tour Finals završnog turnira osam svjetskih najboljih teniskih parova. U kombinaciji s Brazilce Marcelom Melom Dodig je stigao do druge pobjede, čime je napravio velik, gotovo odlučujući korak prema polufinalu ovog prestižnog natjecanja na samoj završnici sezone.

Senzacionalnu pobjedu nad najboljim svjetskim parom, braćom Bryan, Dodig i Melo potvrdili su protiv još jedne odlične kombinacije, Poljaka Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog, finalista od prije dvije godine. Ponovno su im, kao i u prvom kolu, za slavlje bila potrebna tri seta, ali nakon nešto više od sat vremena igre Dodig i Melo zadovoljno su napustili teren londonske O2 Arene.

Odlično su Dodig i Melo krenuli u susret, sigurno na svom servisu, a već su u otvaranju uzeli break prednosti nad suparnikom. Nakon početnih 3:0, mirno su set priveli kraju, uz servis Dodiga za 6:3, koji je iskoristio svoju drugu set loptu.

U drugoj dionici na identičan način odgovorili su Poljaci, koji su rani break zadržali na identičan način sve do konačnih 3:6, za 1-1 u setovima.

U odlučujućoj dionici, produljenom tie-breaku nije bilo nikakve drame. Dodig i Melo odmah su se odvojili na 4:1, a ključni poen bio je fenomenalan lob Dodiga za 5:2, koji je završio točno na crti. Nakon tog fantastičnog potezna suparnici su u potpunosti izgubili motivaciju, a hrvatsko-brazilski par do kraja je napravio seriju uzastopnih poena, za konačnih 10:2, odnosno 2-1 u setovima.

Ovom pobjedom Dodig i Melo praktički su osigurali svoje mjesto u polufinalu, no moraju još pričekati rasplet drugog večerašnjeg dvoboja ove skupine, odnosno pobjedu Amerikanaca Boba i Mikea Bryana protiv kombinacije Qureshi/Rojer. Posljednji dvoboj Dodig i Melo igraju upravo protiv Pakistansko-nizozemskog teniskog para, u subotu 9. studenog od 13 sati. (Foto: Andrew Ong usopen.org)

ATP World Tour Finals, Skupina A, 2. kolo, parovi:
Ivan Dodig / Marcelo Melo – Fyrstenberg/Matkowski 6:3, 3:6, 10:2

 

 

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar