Fett: Stvarno sam sretna, Darija i ja smo se dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno

Jurak Fett, HTS Mario Ćužić

Hrvatska Fed Cup reprezentacija svladala je prvu prepreku na turniru Prve skupine Fed Cupa, koji se igra u britanskom Bathu.

Hrvatice su bile bolje od Turske, a u četvrtak je na rasporedu okršaj s Gruzijom.

Vekić, Fett i Jurak osigurale Hrvatskoj prvu pobjedu: Do zadnjeg poena sam morala igrati svoj najbolji tenis

“Stvarno sam sretna što pobijedile u odlučujućem meču pri 1:1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo danas ipak lakše pobijediti,” istaknula je Jana Fett, koja je s Darijom Jurak u par Hrvatskoj u srijedu donijela odlučujući bod.

“Drago mi je da smo funkcionirale dobro, jer smo prvi put igrale zajedno i stvarno je u takvim okolnostima ovo bila fantastična pobjeda. Osim toga, došla sam iz Hua Hina iz Tajlanda, trebalo se prilagoditi s igranja na otvorenom na tenis u dvorani,” dodala je Darija.

“Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god se sigurno osjeća umor od prošlog tjedna. No puna je samopouzdanja i ovo joj je bio rutinski meč. Za par Fett, Jurak smo se odlučili u posljednji tren, a odigrale su odlično, čak je moglo biti i uvjerljivije,” poručila je izbornica Iva Majoli.

U petak je na rasporedu dvoboj sa Srbijom.

Hrvatice kreću borbu za ulazak u Svjetsku skupinu Fed Cupa: Pred nama je jedan od najvažnijih tjedana

Pobjednik ove grupe proći će u finale turnira i igrati s najboljim iz grupe A, u kojoj su Velika Britanija, Grčka, Mađarska i Slovenija, a uspješniji iz tog susreta plasirat će se u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS