Filip Mihaljević na Fontanama protiv dva svjetska prvaka

Mihaljević

Manje od tjedan dana ostalo je do početka 69. Hanžekovićevog memorijala.

“Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin, Stockholm i Hengelo. Što se tiče ovogodišnjeg mitinga, ponosni smo što i ove godine u glavnim ulogama imamo domaće atletske zvijezde koje predvodi naša zlatna Sandra Perković, veselimo se povratku Sare Kolak te sjajnom bacaču kugle Filipu Mihaljeviću,” poručila je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počela je na Mladosti u utorak u 18 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.

Mihaljević u lovu na 22 metra

Natjecanje u bacanju kugle pokraj ‘zagrebačkih fontana’, koje se otprije pet godina održava pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, omiljeno je među najboljim svjetskim kuglašima, a to pokazuje i ovogodišnja startna lista.

U nikad jačoj sezoni bacanja kugle, u kojoj je čak sedam kuglaša prebacilo 22 metra, većinu onih najboljih gledat ćemo 2. rujna i u Zagrebu.

U sjajnoj formi, tako, na Hanžek dolazi aktualni svjetski prvak Tom Walsh, koji je u subotu pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Parizu s 22.44 metra. Walsh je, inače, trostruki pobjednik natjecanja na fontanama.

U jednako dobroj formi je i svjetski i olimpijski doprvak te svjetski prvak iz 2015. Joe Kovacs, koji je krajem srpnja na američkom prvenstvu bacio kuglu 22.31. Na startnoj listi je i njegov sunarodnjak Darrel Hill, koji je na američkim trialsima bacio 22.11, a lanjski osobni rekord mu je čak 22.44.

Njima će se u Zagrebu suprotstaviti odlični Poljak Konrad Bukowiecki s ovogodišnjim osobnim rekordom od 21.97 te – Filip Mihaljević. Naš je rekorder u Parizu bacio vrlo dobrih 21.22, a njegovih rekordnih 21.84 deveti je rezultat sezone na svjetskim ljestvicama.

Vrlo vjerojatno ćemo na fontanama gledati još jedno natjecanje na kojem će za pobjedu trebati baciti kuglu preko 22 metra, a rekord miting, podsjećamo, od 2016. s 22.28 drži aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser.

OSTALI SPORTOVI