Klarić: Trebale smo i na terenu dokazati da smo bolje od Rumunjki; Popović – Gamma: Unijela sam određenu dozu samopouzdanja

Hrvatska, Foto CEV

Hrvatske odbojkaške reprezentativke u napetom dvoboju nadigrale su ekipu Rumunjske i upisale drugu pobjedu u skupini C Europskog prvenstva koje se igra u Budimpešti. Hrvatska je slavila rezultatom 3:1 (25:21, 23:25, 25:18, 25:22). U ključnom dvoboju najboljom igračicom proglašena je Lucija Mlinar.

“Danas smo odigrale jako tešku i neizvjesnu utakmicu, no sretne smo jer smo uzele tri boda. Znale smo da moramo pobijediti i da smo na papiru bolje, no trebale smo to dokazati i na terenu. Rumunjke su se isto čvrsto borile, u nekim trenucima i više nego mi. Napravili smo par promjena u ekipi i cure su odradile svoj posao kako treba, a rezultat je pobjeda,” izjavila je Karla Klarić.

Hrvatske reprezentativke sjajnom igrom i dobrom obranom nadjačale su Rumunjke te time zauzele trenutno drugo mjesto na ljestvici u skupini C s ukupno 7 osvojenih bodova.

“Rumunjke su promijenile igru i postale mirnije u trenutku kada sam ušla na teren. Unijela sam određenu dozu samopouzdanja i time digla naše cure. Cure su se posložile i dobile motivaciju i odigrale zaista odličnu obranu i napad,” izjavila je Sanja Popović – Gamma pa dodala:

“Tu sam u reprezentaciji da odigram najbolje što znam kada se to od mene traži. Drago mi je da mlađe cure igraju, a ja sam tu da uskočim ako nešto zapne. Iskustvo koje imam pomaže mi da bodrim i usmjeravam cure kada je to potrebno.”

Sanja je upisala 14 poena, od čega šest aseva, a zapažen nastup imale su i Lucija Mlinar s 22 poena, Martina Šamadan sa 16 poena i 4 bloka te Karla Klarić kao najbolja primačica susreta.

HRV

Za Hrvatsku su igrale: Nikolina Božićević, Bernarda Brčić, Božana Butigan, Lea Deak, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Matea Ikić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Sanja Popović – Gamma, Rene Sain, Martina Šamadan i Nika Stanović. Izbornik hrvatske reprezentacije je Daniele Santarelli.

Hrvatsku u srijedu od 18 sati očekuje utakmica s Mađarskom koja je domaćin prvenstva, a trenutno se nalazi na petom mjestu u skupini C s osvojena 3 boda.

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI