Filip Ude zbog teške ozljede propušta Svjetsko prvenstvo, Seligman i Benović u Mađarskoj love nove medalje

Ude

Srebrni hrvatski olimpijac iz Pekinga, Filip Ude, zbog operacije koljena te rehabilitacije i oporavka koji mu slijede neće biti u mogućnosti nastupiti na natjecanjima do kraja sezone, kao niti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu, što sasvim izgledno znači kako neće osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ostatak reprezentacije je u mađarskom Szombathelyju, gdje je na rasporedu novo ovosezonsko izdanje Svjetskog kupa poslije ljetne pauze.

Nakon prošlotjednih odličnih rezultata u turskom Mersinu i dvije osvojene medalje, hrvatske gimnastičarke i gimnastičare očekuju novi izazovi.

Nakon osvajanja zlata na 11. izdanju Svjetskog kupa u Osijeku, koje mu je ujedno bilo i posljednje natjecanje, prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman u Szombathelyju se vraća u konkurenciju ponajboljih svjetskih konjaša.

“Iako me još uvijek preplavljuju emocije kada se sjetim nastupa u Osijeku i pobjede na domaćem terenu, sada dolazi onaj najbitniji dio sezone u kojemu sve polažemo na Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu. Moram priznati da mi je od početka godine glava doslovno u Stuttgartu i stalno mislim samo na to natjecanje. Uoči Szombathelyja sam bio dva tjedna na pripremama u Zadru gdje sam se sjajno pripremio, doveo sam se u fantastičnu formu. Ovdje u Szombathelyju pokušat ću samo osjetiti natjecanje, osjetiti pripremu uoči nastupa na prvenstvu. Volio bih se plasirati u finale da dva puta osjetim taj ritam natjecanja,” naglasio je Robi.

Najmlađi muški predstavnik, Osječanin Aurel Benović koji je u Mersinu osvojio svoje prvo zlato, u Szombathelyju se nada nastaviti u istome tonu.

“Nakon prve pobjede u Mersinu, sada me očekuje nastup u Szombathelyju gdje se također nadam ulasku u finale i borbi za medalju. Ali evo, idemo malo po malo, prvo treba odraditi kvalifikacije. Potrudit ću se odraditi najčišće što mogu, od početka do kraja bez nekih prevelikih grešaka kako bih uspio ostvariti kriterij i ocjenu 14.300 s kojom bih mogao otići na Svjetsko prvenstvo. Ali idemo malo po malo, pa ćemo sve vidjeti,” dodao je Aurel.

Jakov Vlahek će, kao i Seligman, nastupiti na konju s hvataljkama, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti Tina Zelčić i Petra Furač. Tina je prošli tjedan u Merisnu, u svom prvom seniorskom finalu Svjetskog kupa, osvojila četvrto mjesto.

Kvalifikacije Svjetskog kupa u Szombathelyju na rasporedu su u petak, dok su finala po spravama u subotu i nedjelju.

OSTALI SPORTOVI