Modrić: Ako ne budemo 100 posto angažirani, onda se događaju rezultati kao u Mađarskoj

Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 20.45 sati igra izuzetno važnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na iduće Europsko prvenstvo.

Svjetski viceprvaci su u ovom ciklusu već ispustili bodove u Mađarskoj i u Trnavi kod Slovačke, kao i tri dana kasnije u Azerbajdžanu, nema pravo na novi kiks.

“Sjećam se da je 2010. godine bila teška, ne baš gledljiva prijateljska utakmica, a Slovačka je već tada imala dobru momčad, mladu, u naletu; takva je i danas. Hamšik im je prva zvijezda, ali imaju i drugih nezgodnih igrača, poput Lobotke, s kojim se susrećem u Španjolskoj. Kompaktni su i čvrsti u obrani, vole se nadigravati, ali nadam se da ćemo biti pravi. Znamo koliko nam sutrašnja utakmica znači. Svi smo spremni, a uvijek dobro odgovorimo na velike izazove. Vjerujem da će tako biti i ovaj put,” poručio je u najavio kapetan Luka Modrić.

Vatreni će u ova dva dvoboja biti bez dokapetana Ivana Rakitića, koji zbog svojeg statusa u Barceloni nije došao na ovo okupljanje…

“Iskreno, nisam razgovarao s Rakitićem i ne bih prije ovako važne utakmice želio razgovarati o toj temi. Usredotočeni smo na utakmicu, možda će poslije biti vremena za te priče. Ja sam imao i teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam sa zadovoljstvom dolazio i nikada nisam razmišljao ne doći, sve dok mogu pomoći i dok izbornik i stručni stožer misle da trebam. Najveća mi je čast igrati za Hrvatsku, to nije floskula, i uvijek ću dati svoj maksimum,”

“Svatko ima svoje viđenje stvari, ali što se mene tiče atmosfera je jako dobra, što se pokazalo i protiv Walesa. Pokazali smo zajedništvo, borbenost i htijenje – sve što trebamo pokazivati za Hrvatsku – kada je bio imperativ pobijediti. To je put koji trebamo slijediti, takvi trebamo biti i sada te onda možemo očekivati i pozitivne stvari. Ako ne budemo 100 posto angažirani, onda nam se događaju rezultati kao u Mađarskoj. Svi smo željni odigrati veliku utakmicu, pobjeda bi bila fenomenalna, no moramo prije svega dati sve od sebe,” dodao je kapetan.

Modrić vjeruje kako je u dobroj formi…

“Osjećam se dobro, prošao sam cijele pripreme nakon dobrog odmora i to me napunilo energijom i velikom želju da odigram sjajnu sezonu. U prvenstvu nismo startali najbolje, ali vjerujem da će se Real Madrid dizati, kao i ja kao pojedinac, a najvažnije je da me zdravlje služi.”

Izbornik Dalić uvjeren je kako je atmosfera dobra.

“Mogu dva dana nabrajati koga nema, i to bi bilo pogrešno s moje strane. Dajem podršku igračima koji su ovdje i nisam okupiran drugim stvarima. Idemo napraviti pravi rezultat. Budemo li se vraćali na druga pitanja, na krivom smo putu. Igrači su raspoloženi i motivirani, odradili smo odlične treninge. Sastav će biti ofenzivan, nećemo se braniti i čuvati svoja vrata. Sve smo pripremili i pokušat ćemo dočekati utakmicu bez pritiska. Nisam vidio nikakvu negativu u ova dva dana…”

Poraz u Mađarskoj veliko je upozorenje…

“Ta utakmica može biti velika škola za sve nas jer nismo bili dovoljno motivirani, odgovorni i agresivni te smo izgubili. To ne smijemo ponoviti, makar očekujem sličnu utakmicu u Trnavi. Moramo ovoga puta biti spremni odgovoriti na agresiju i čvrstinu te dati svoj maksimum, svi su motivirani protiv viceprvaka svijeta i bit će problema ne budemo li na potrebnoj razini.”

Svjetsko srebro treba se potvrditi plasmanom na idući Euro.

“Svjetsko prvenstvo je bilo i prošlo, ostalo je iza nas. Ova smo dva dana puno radili na analizi, znamo da je Slovačka najjača u veznom redu te koliko je opasan Mak, no mnogo će toga ovisiti o našoj kvaliteti i našem pristupu. Nema razloga da budemo loši, bez obzira na kratke pripreme, jer svjesni smo situacije. Moramo dati sve od sebe i nadoknaditi poraz u Mađarskoj,” zaključio je Dalić.

U skupini E u petak se, također od 20.45, sati sastaju Wales i Azerbajdžan.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET