Finski napadač ostaje u Brlogu: Sada već dobro poznaje EBEL

Lehtonen

Finski napadač Mikko Lehtonen ostaje vjeran Medveščaku i početkom kolovoza vraća se u Zagreb.

Prošle EBEL sezone odigrao je za Medvjede 16 utakmica te je upisao tri pogotka i sedam asistencija.

“Radujemo se što smo uspjeli dogovoriti povratak Lehtonena u Zagreb. Mikko je snažan, velik igrač na poziciji krila koji kliže vrlo moćno s obzirom na svoju visinu. Posjeduje vještine i potencijal da postigne veliki broj pogodaka tijekom sezone u ovom prvenstvu. Sada već vrlo dobro poznaje ligu, a od kraja sezone vrlo naporno radi kako bi bio u dobroj formi i spreman za sezonu. I Mikko je poput nas vrlo sretan što se vraća u Zagreb i što će nam pomoći ostvariti planirane ciljeve iduće sezone u EBEL prvenstvu“, komentirao je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox nastavak suradnje s 30-godišnjim finskim napadačem, koji je u Brlog stigao nakon odlaska Samsona Mahboda.

U dresu Medveščaka iduće EBEL sezone će igrati i povratnik Ivan Puzić te iskusni braniči, Francuz Antonin Manavian i Kanađanin Kyle Hardy.

“Ivan je stigao sredinom prošle sezone i odigrao kvalitetan hokej za nas. S njim smo dobili još jednog mladog domaćeg igrača koji ima kvalitetu igre koja nam je potrebna i koji će se kroz sezonu, treninge i igru, sigurno razvijati. Sretni smo zbog njegova povratka”, dodao je Fox.

“Kyle dolazi u Medveščak s nevjerojatnom statistikom kvalitetnog braniča i efikasnog strijelca. Doigravanje nacionalne francuske lige prošle sezone završio je kao najbolji strijelac! Odličan je klizač s nevjerojatnim napadačkim karakteristikama i vjerujemo kako će nam pomoći u powerplay situacijama. Igra tvrdo, fizički, jak je i iskusan borac kakvog trebamo u našim redovima. Drago nam je da je odabrao Zagreb za svoj dom iduće sezone”, istaknuo je sportski direktor i dodao:

“Antonin je velik, snažan branič s bogatim EBEL iskustvom i nevjerojatnim klizačkim vještinama. Odigrao je vrlo veliku minutažu, 25 do 26 minuta po utakmici, prošle sezone u Francuskom prvenstvu. Vjerujemo kako nam donosi kvalitetnu dvosmjernu igru te kako će se odlično uklopiti sa Sauveom i Kudelkom.”

Hokej ZIMSKI SPORTOVI