FIS daje punu podršku utrkama na Sljemenu: Iduće godine još veći spektakl!

Snow Queen Trophy

Nakon današnjeg redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, glavni direktor utrka FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder i FIS-ov tehnički stručnjak Günter Hujara izrazili su zadovoljstvo viđenim na terenu te izjavili da FIS daje punu podršku utrkama FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje su u kalendarima FIS Svjetskog kupa do 2021. godine, odnosno do kada su kalendari napravljeni.

U nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održat će se u srijedu 3. siječnja (ženska utka, start prve vožnje 13 sati, start druge vožnje 16.30) i u četvrtak 4. siječnja (muška utka, start prve vožnje 12.45 sati, start druge vožnje 16.30). To će biti po prvi puta da su sljemenske utrke dan za danom, a startna vremena su usklađena s ostalim skijaškim disciplinama FIS-a i biatlonom, sve s ciljem postizanja što veće TV gledanosti.

Glavni direktor utka FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner izjavio je: “Zahvaljujem organizatorima na velikom uspjehu ovogodišnjih utrka te posebno na organizaciji spektakla obilježavanja 50 godina FIS Svjetskog kupa. Također posebna zahvala Gradu Zagrebu na dodatno uloženim sredstvima u kvalitetno zasnježenje staza kako bi se omogućilo neupitno održavanje utrka, kako ove tako i u nadolazećim godinama. FIS podržava organizaciju utrka FIS Svjetskog kupa u Zagrebu, jer su utrke na Sljemenu nezaobilazne klasične utrke Svjetskog kupa, koje generiraju fantastičnu TV gledanost.“

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je: “Grad Zagreb od samog početka čvrsto stoji iza organizacije utrka kojima se ponosimo i koje su od velikog značaja ne samo za promociju već i razvoj turizma te širenje turističke ponude u gradu Zagrebu, gdje broj turista svake godine značajno raste čemu značajno pridonose i utrke na Sljemenu. Tako sliku sa Sljemena gleda preko 300 milijuna gledatelja diljem svijeta. Zahvaljujem obitelji Kostelić na čijim krilima su nastale ove utrke, te FIS-u na punoj podršci. Sljedeće godine u Zagrebu imat ćemo novi, još veći spektakl,” prenosi snowqueentrophy.com.

“Za organizatora je glavni prioritet daljnje poboljšanje sustava zasnježenja što bi omogućilo ne samo redovito održavanje utrka već i produženje skijaške sezone za građanstvo i skijaške klubove. Ljestvicu organizacije smo podignuli vrlo visoko i želimo zadržati vrhunski nivo organizacije. Utrke u Zagrebu imaju fantastičnu gledanost i više od 14 sati prijenosa uživo na HRT-u čiji signal u prijenosima uživo preuzima preko 20 zemalja koje su pretežno naša turistički emitivna tržišta. Sljedeće godine utrke se održavaju dan za danom i nakon završetka ženske utrke sa Sljemena se izravno uključujemo u izvlačenje startnih brojeva za muškarce u centru Zagreba,” izjavio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI