[FOTO] Čilić posramio Kukuškina i osigurao Hrvatskoj novo polufinale!

Hrvatska, HTS, Mario Ćužić

Marin Čilić deklasirao je najbolje kazahstanskog igrača Mihaila Kukuškina te je osigurao Hrvatskoj ulazak u novo polufinale Davis Cupa!

Treći tenisač svijeta je u tri seta izgubio samo tri gema (6:1, 6:1, 6:1) te je stigao do svoje ukupno 36. pobjede za našu reprezentaciju, čime se izjednačio s Ivanom Ljubičićem.

“Od početka do kraja igrao sam na strašno visokoj razini. Iskoristio sam i publiku. Krenuo sam u meč fantastično. U tom prvom dijelu meča nisam imao baš dobar postotak servisa, ali sam igrao maestralno, jako brzo i agresivno. Imao sam veliki broj ‘winnera’ i što je bilo najbolje od svega imao sam konstantan pritisak. On nema brz servis pa sam mogao stalno igrati na to i iz igre sam bio stvarno superioran,” rekao je Čilić za HRT nakon slavlja.

“Prezadovoljan sam. S ovakvom Marinovom igrom, kvalitetom i vidjelo se koliko je tanka linija između toga da si dominantan na terenu i da se mučiš. Borna se mučio i nije mogao naći rješenja da izradi poen protiv Kukuškina, dok je Marin pokazao taj nivo više i pokazao neke odgovore na koje Borna nije imao rješenja. Zadržati taj fokus i tu kvalitetu do kraja meča je stvarno fascinantno. Puno sam gledao Marina, ali ovako tri seta odigrati je stvarno fantastično,” oduševljen je bio i izbornik Krajan.

Hrvatska će se za mjesto u finalu u rujnu boriti protiv SAD-a, ponovno na domaćem terenu.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS