Šikić srebrna u Dubrovniku: Plasmanu u Tokio se nadam, tome težim!

Šikić, Tino Marić

Tena Šiki ostvarila je odličan rezultat prvog dana Europskog kupa u Dubrovniku, koji su neki od natjecatelja iskoristili za ‘brušenje’ forme prije nadolazećeg Europskog prvenstva u Tel Avivu krajem travnja.

Hrvatska judašica stigla je do finala, ali je Francuskinja Pavie, trostruka europska prvakinja i brončana olimpijka iz Londona, ipak osvojila zlato.

“Za mene je ovo nova/stara kategorija, jer već sam se borila do 57 kilograma pa otprilike znam kakve su to cure. Dobro sam se osjećala na turniru, mada sam mogla raditi malo bolje eliminacijske borbe, ali ipak sam uspjela doći do finala. Žao mi je da završna borba nije mogla malo dulje potrajati, osjećala sam se super, osjećala sam da nije jača od mene i da joj mogu parirati, ali završilo je nažalost ipponom,” rekla je Tena Šikić.

Nastup na domaćem terenu nije joj stvorio pritiska: “Baš naprotiv, osjećala sam se odlično, opušteno, znala sam da je ona favorit, definitivno je publika bila dodatan vjetar u leđa.”

Tena je otkrila planove za narednih nekoliko tjedana: “U ponedjeljak putujem iz Dubrovnika u Tursku na Olimpijski trening kamp, gdje će biti svi najjači natjecatelji svijeta. Olimpijske kvalifikacije su krenule, a i svi se pripremaju za Europsko prvenstvo u Tel Avivu.”

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju bio bi kruna napornog rada: “Tome se nadam, tome težim,” zaključila je za kraj Šikić.

Za Hrvatsku je u Dubrovniku medalju osvojila još i Lucija Babić, koja je u borbi za broncu kategorije do 63 kg bila bolja od srpske predstavnice Tintor.

Nadomak odličja ostale su Iva Oberan (-57kg) i Sara Matijević (-48kg), koje su osvojile peta mjesta.

(Foto: Tino Marić)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,