[FOTO] Crosport na Euru: Tuga Makedonaca u Varaždinu!

MAK - ŠPA, Željka Švenda

U Varaždinu su odigrane još dvije utakmice drugog kruga Europskog prvenstva u kojima su olimpijski pobjednici Danci minimalno svladali branitelja naslova Njemačku (26:25), dok su Makedonci teško stradali od Španjolaca (31:20).

Makedonci su kao vodeća reprezentacija s tri osvojena boda u Zagrebu stigli u Varaždin. Ambicije njihovih brojnih navijača su porasle, no, protiv raspoloženih Španjolaca nisu imali izgleda. U prvom poluvremenu ozlijedio im se Kiro Lazarov, a velik broj tehničkih pogrešaka omogućio je suparničkim igračima puno laganih golova i veliku razliku na semaforu.

U nastavku je Španjolska rutinski odradila posao i najavila borbu za polufinale! Gurbindo je postigao šest golova, a po pet su dodali Sole iFigueras. Odličan je među vratnicama bio Gonzalo Perez de Vargas. Kod Makedonije su po četiri pogotka zabili su Dejan Manaskov i Stojanče Stoilov.

(FOTO: ŽELJKA ŠVENDA/CROSPORT.HR)

Danska i Njemačka odigrale su izjednačenu utakmicu, koja je mogla završiti i drugačije da aktualni europski prvaci nisu u završnici napravili nekoliko neprisiljenih grešaka.

Iskusni Hans Lindberg predvodio je Dance s devet golova iz 11 pokušaja, a Landin je imao devet obrana. Wolff je zaustavio 11 lopti, a najefikasniji je u njemačkim redovima bio Kuhn sa šest zgoditaka.

U ponedjeljak se nastavlja akcija u ‘našoj’ zagrebačkoj skupini, od 18.15 sati na teren izlaze Srbija i Francuska, dok od 20.30 sati igraju Švedska i Bjelorusija.

U utorak u Varaždinu igraju Slovenija i Španjolska te Makedonija i Češka.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

FOTOGALERIJE RUKOMET