Hrvatice otvaraju Euro protiv Španjolki: Ako budemo igrale jedna za drugu, nikome neće biti lako s nama

Kapitanović, HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u subotu 1. prosinca od 18 sati otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu. Prva suparnicu su Španjolke i bilo bi dobro krenuti u veliko natjecanje s dobrom partijom…

“Dalo bi nam vjetar u leđa da odigramo dobro utakmicu sa Španjolskom. Svima bi nam bilo lakše dalje igrati ovaj turnir. Očekujem od sebe i od svih ostalih cura kako ćemo pokazati ono što smo spremale,” poručila je vratarka Ivana Kapitanović.

Izbornik Nenad Šoštarić najavio je dvoboj: “Prva utakmica uvijek nosi i određenu psihološku težinu. Pripremali smo se cijeli ovaj tjedan, Španjolska igra agresivnu 6-0 obranu i zato što nemamo klasične šutere moramo se puno kretati i pucati između njih. Prije svega moramo mi odigrati čvrsto u obrani, što je tradicionalna hrvatska škola rukometa, što bi nam omogućilo kontru i polukontru. Igramo protiv ekipe koja je stalno na velikim natjecanjima i pri vrhu, iako su i oni isto napravili malu smjenu generacija.”

“Ako odigramo kao prava ekipa, jedna za drugu, ako se budemo nadopunjavale i to će biti jedna druga slika Hrvatske. Nijednom protivniku neće biti lako ako budemo igrale onako kako znamo i kako smo se pripremale,” dodala je Katarina Ježić.

Hrvatice su smještene u Belfortu, a utakmice u skupini , u kojoj su još Mađarska i Nizozemska, igraju se u obližnjem Montbeliardu.

Šoštarić će 16 igračica odrediti neposredno prije početka prve utakmice.

HR

 

RUKOMET