Hrvatske odbojkašice nadigrale Bjelorusiju, za četvrtfinale EP protiv Nizozemki

Hrvatske odbojkašice večeras od 20 sati igraju susret za ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva. Nakon pobjeda protiv Azerbajdžana i Bjelorusije te poraza od Ruskinja u skupini vrijeme je za veliki dvoboj s Nizozemskom u njemačkom Halleu.

“U Dresdenu smo odigrali vrlo dobro, pa se nadam da ćemo takvu formu donijeti sa sobom u Halle. Budući da je nizozemska reprezentacija jaka, pred nama je vrlo interesantna i teška utakmica,” poručio je izbornik reprezentacije Igor Lovrinov.

Podsjetimo, posljednja pobjeda na prvenstvu bila ja ona nedjeljna protiv Bjelorusije, kada je Hrvatska pružila odličnu partiju: “Niti u snovima nisam se mogao nadati da ćemo nakon utakmice protiv Rusije smoći snage za ovakvu pobjedu. Djevojkama stvarno kapa dolje. Odigrale su maestralno, nemam riječi da iskažem divljenje. Držao sam tenziju tijekom cijelog susreta, no i one su na terenu iskazivala zavidan profesionalizam. Uspio sam odmijeniti malo umornu Sanju Popović, Fabris se predstavila u odličnom izdanju. Tu sam malo svjesno žrtvovao Alajbeg, nažalost drugačije ne ide,” pojasnio je izbornik.

Mlada Samanta Fabris bila je jedna od najboljih: “Nisam imala tremu, nemam s time problema, već sam samo osjećala želju da se pokažem u što boljem svjetlu. Sretna sam što smo i mi mlađe pridonijele pobjedi. Puno mi pomaže što uz sebe imam starije kolegice koje me bodre, od kojih svaki dan nešto naučim.”

Martina Malević igra na poziciji libera i u prve tri utakmice imala je puno posla oko prijema suparničkih servisa: “Iza nas je bila teška utakmica protiv Rusije. Zato smo i ušle malo tvrđe u dvoboj s Bjelorusijom, čak u nekom grču. Srećom, nije dugo trajalo. Mene su tražile na servisu, ali tu su Mia i Mira, koje mi mnogo pomažu u mojim obrambenim zadacima.”

Mira Topić možda je i najuvjerljivija hrvatska odbojkašica na ovom Europskom prvenstvu. Protiv Nizozemki neće joj biti nimalo lagano: “Drago mi je da smo konačno preskočile tu barijeru i ušle u drugi krug natjecanja. Igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje. Nije ovo naša posljednja riječ na ovom EP.” (Foto: cev.lu)

Europsko prvenstvo za odbojkašice, doigravanje za četvrtfinale:
Hrvatska – Nizozemska, 20 sati

 

AKTUALNO FOTOGALERIJE OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar