[FOTO] Hrvatski malonogometni reprezentativci krenuli s pripremama za SP: Prvi dojmovi su odlični!

DSC04868

Hrvatska malonogometna reprezentacija okupila se po prvi puta na početku priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje će se u portugalskom Lisabonu održati od 23. do 29. rujna.

Izbornik Dino Kovač će tijekom pripremnog razdoblja sa svojim malonogometašima imati dva do tri treninga tjedno, a na rasporedu će biti i nekoliko prijateljskih utakmica od kojih je prva 4. rujna protiv Slovenije u Murskoj Soboti.

[VIDEO] Hrvatski malonogometaši na premijernom Socca Svjetskom prvenstvu u Portugalu!

Izbornik Kovač objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Lisabonu: Nema veće časti nego igrati za Hrvatsku!

“Prijateljska utakmica sa Slovenijom bit će prva zajednička utakmica reprezentacije. Nadam se da ćemo se snaći i da ćemo uspjeti pohvatati sve akcije. Puno nas je novih, ova ekipa nikad prije nije igrala zajedno. Nadam se da ćemo imati više takvih utakmica kako bismo se bolje pripremili za Lisabon,” izjavio je reprezentativac Karlo Pagadur.

“Grupa u kojoj smo se našli se čini solidna. Nadam se da ćemo ju proći. Njemačku znamo. Oni su radnici, ali poznato je da nisu baš za ‘hakl’. Indiju i Angolu baš i ne znamo, ali dobro ćemo se pripremiti. Sve je na nama,” dodao je Ante Kulji.

“Dojmovi s prvog treninga su odlični. Ekipa je stvarno super. To je skup vrhunskih individualaca na čelu s izbornikom Dinom Kovačem koji je legenda malog nogometa i mislim da će to na kraju sjajno funkcionirati,” istaknuo je Marko Švagelj.

Reprezentativci dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a na popisu izbornika Kovača ističe se i ime Dina Škibole, vrlo perspektivnog mladića iz Zadra.

“Dolazim iz Zadra pa mi je komplicirano uskladiti treninge s poslom i fakultetom. Ali nekako uspijevam sve stići. Ima dosta ljudi iz Zadra koji su ponosni i koji mi čestitaju na ulasku u reprezentaciju. Roditelji i prijatelji su mi velika podrška tako da sam im zahvalan na tome,” pojasnio je Škibola.

“U zadnje vrijeme sam puno turnira igrao u sustavu 5+1. Jedino mi je za sada mali problem lopta petica, ali kako igram i veliki nogomet i tome ću se ubrzo prilagoditi,” dodao je Zadranin.

Za vrijeme uvodnih treninga izbornik Dino Kovač je poseban naglasak stavio na fizičku pripremu igrača te na uvježbavanje prekida, dok je reprezentativce posebno oduševio njegov pristup i način rada. (Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET