Foto: Senzacionalni 14-godišnji Toni Nakić pobjednik All-Star natjecanja u tricama. “Ostao sam mirne ruke i sve iznenadio!”

All-Star, Toni Nakić Foto hks-cbf.hr

All-Star, Toni Nakić Foto hks-cbf.hrU Šibeniku je održan hrvatski košarkaški All-Star susret, tradicionalna revija Sjevera i Juga, koja je završila 143:139 u koristi košarkaša sa sjevera Hrvatske.

Najkorisniji igrač bio je Cibonin Amerikanac Jerel Blassingame s 20 ubačenih poena i četiri asistencije. Njegov suigrač iz Cibone, najbolji mladi košarkaš Europe, Šibenčanin Dario Šarić, proglašen je najatraktivnijim igračem. “Mislim da svaki profesionalni sportaš jednostavno mora imati jednu ovakvu utakmicu. Dobro smo se zabavili, jako sam sretan što se to dogodilo upravo na mom Baldekinu,” dodao je Šarić.

Natjecanje u zakucavanju otišlo je u ruke igraču Šibenika Ljubi Šamadanu, dok je veliku senzaciju za sve okupljene Šibenčane priredio i njihov 14-godišnji Toni Nakić, koji je kroz kvalifikacije ušao u finale natjecanja u tricama te je na kraju bio i pobjednik. Nakić je tek polaznik Škole košarke “Dražen Petrović” u Šibeniku.

“Stvarno sam iznenađen. Čuo sam za tog momka, da je dobar, ali nisam znao da je stvarno tako dobar,” pohvalio je svog mladog Šibenčanina nekoliko godina stariji Dario Šarić.

Miro Bilan iz Cedevite također je bio iznenađen kvalitetom mladog Nakića: “Stvarno me ‘mali’ iznenadio! Na kraju sam navijao da on pobijedi, baš kao i svi ostali u dvorani. Nemam riječi, sa 14 godina, svaka mu čast!”

“Trice su inače moja specijalnost, ali uspio sam ipak ostati mirne ruke. Treneri su mi govorili da mogu i ja sam iznenadio sve prisutne ovdje,” kratko je poručio mladi Nakić, pred kojim su sigurno godine rada i odricanja, ali vjerojatno i uspješna košarkaška karijera. (Foto: hks-cbf.hr)

Košarkaški All-Star:
Sjever – Jug 143:139 (28:35, 43:37, 36:34, 36:33)

Sjever: Pandurić 10, Konjević 6, Planinić 22, Blassingame 20, Babić 2, Šarić 19, Marić 2, Smith 22, Halilović 4, Živković 5, I. Ramljak 10, Bilan 10, Žganec 2, Junaković 10. Treneri: Slaven Rimac i Dragutin Črnjević.
Jug: Subotić 4, Kraljević 20, Radić 24, Lawrence, Bašić 7, Škifić 9, Žitko 20, Sobin 2, Bubalo 8, Šamadan 20, M. Ramljak 19, Batur 6. Treneri: Ivan Sunara i Damir Milačić.

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA

Ostavi komentar