Franko Andrijašević ponovno u Rijeci, Hajduk angažirao peruanskog napadača hrvatskih korijena: Osjetio sam nevjerojatnu strast

Franko

Iván Bulos je od novi igrač Hajduka. Peruanski 26-godišnji napadač na Poljud stiže u posljednjim satima prijelaznog roka iz Deportivo Municipala, a potpisao je ugovor na jednu godinu s opcijom produljenja na još jednu.

“S dolaskom Bulosa posljednjeg dana prijelaznog roka definirali smo momčad za buduće razdoblje. Riječ je o igraču s kojim ćemo dobiti na širini igračkog kadra u napadačkom dijelu momčadi. Željeli smo napadača koji je drukčiji profil i karakteristike u odnosu na ono što imamo trenutno u kadru. Gledali smo na to da bude u okviru naših financijskih mogućnosti, a da dobijemo igrača koji će biti jedna opcija više u ofenzivnom dijelu momčadi. Nadam se da će svoju prigodu iskoristiti na najbolji mogući način,” istaknuo je sportski direktor Saša Bjelanović, piše službena klupska stranica.

U karijeri je igrao za Sporting Cristal, Standard Liege, Sint Truiden, Universitario, Deportivo Municipal i O’Higgins, a upisao je i dva nastupa za peruansku reprezentaciju. Bulos vuče hrvatske korijene. Naime, njegova baka je rođena u Rijeci, davno je odselila u Peru gdje živi i danas.

“Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub. Bio sam na derbiju prije nekoliko dana, gledao sam s tribina i osjetio nevjerojatnu strast i emociju. Želim biti dio ovog kluba, opravdati povjerenje koje sam dobio i pomoći svojoj momčadi da ostvari što bolje rezultate,” kazao je Bulos nakon potpisa ugovora.

Andrijašević se vratio u Rijeku na posudbu

Franko Andrijašević vraća se u Rijeku iz belgijskog Genta na posudbu do kraja sezone, bez mogućnosti otkupa ugovora.

Nije bio zadovoljan statusom u momčadi 28-godišnji veznjak nije bio zadovoljan statusom u belgijskom prvoligašu i klubovi su dogovorili jednogodišnju posudbu

Andrijašević je iz Rijeke otišao 2017. godine za nešto više od četiri milijuna eura, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje povijesnog naslova prvaka Hrvatske.

U karijeri je nastupao za Hajduk, Dugopolje, Dinamo, Lokomotivu, Rijeku, Gent i Beveren.

NOGOMET