Futsal Dinamo gotovo osigurao izravan ulazak u polufinale

Futsal Dinamo - Vrgorac

Kompletirano je 20. kolo 1. HMNL utakmicama Futsal Dinama i Uspinjače te Nacionala i Osijeka. Dinamo je visokom pobjedom od 7:0 ostao poravnat na vrhu tablice sa Splitom, dok je važna tri boda u borbi za doigravanje Nacional osvojio protiv izravnog konkurenta.

U dvorani II Doma sportova momčad Miće Martića opravdala je ulogu favorita i protiv pretposljednje Uspinjače slavila s čak 7:0. Time je Dinamo ostao izjednačen sa Splitom na prvom mjestu i s 52 boda, ali je i pobjegao Novom Vremenu na šest bodova i gotovo osigurao izravan ulazak u polufinale.

Prva dva pogotka na utakmici djelo su Vedrana Matoševića, a za treći je bio precizan Hrvoje Penava. Kristian Čekol je povisio na 4:0, a do kraja poluvremena hat-trick je upotpunio Matošević nakon čega je za 6:0 zabio Ivan Šulentić. U drugom dijelu Plavi su malo usporili, a konačan rezultat postavio je Danijel Dekanić.

U drugom dvoboju vrlo važnu pobjedu u borbi za play-off uzeo je aktualni prvak Nacional koji je u posljednjim sekundama utakmice golom Ivana Jurišića svladao izravnog konkurenta Osijek Kelme s 1:0.
1. HMNL, 20. kolo:
13.04. Brod 035 – Alumnus 1:2
13.04. Crnica – Square 2:2
13.04. Vrgorac – Albona Potpićan 98. 19:1
13.04. Split Tommy – Novo Vrijeme 3:1
15.04. Futsal Dinamo – Uspinjača 7: 0
15.04. Nacional – Osijek Kelme 1:0
Tablica:
1. Split Tommy 52
2. Futsal Dinamo 52
3. Novo Vrijeme 46
4. Vrgorac 38
5. Crnica 27
6. Nacional 27
7. Osijek 24
8. Square 23
9. Alumnus 22
10. Brod 035 21
11. Uspinjača 11
12. Albona Potpićan 98. 6

Dinamo to smo mi!

Iz kluba su pozvali sve dinamovce da se sutra, 16. travnja u 18 sati okupe na predstavljanju udruge “Dinamo to smo mi” u dvorani Matis Absolut lounge (kod koncertne dvorane Lisinski, Trg Stjepana Radića 3), kako navode “s ciljem sprječavanja nasilne privatizacije NK Dinamo”.

Nakon inicijative ‘Zajedno za Dinamo’ i ‘Za naš Dinamo’,novoosnovana udruga članova GNK Dinama kroz svoj će rad nastaviti dosadašnje pokušaje za uspostavljanje novog modela upravljanja klubom, a koji već četiri godine vrlo uspješno djeluje u okviru MNK Futsal Dinama prema članskom modelu “jedan član, jedan glas”.

“Smatramo kako je ovo krajnje vrijeme da s radom krene udruga članova Dinama koja će svojim znanjem i zalaganjem ponovno vratiti vjeru ljudi u Dinamo. Svojim ćemo akcijama prikupljati članove Dinama, informirati ih o stanju u klubu te diskutirati oko njegove budućnosti. Već ranije pokrenuli smo neke pravne postupke kako bismo spriječili nasilno provođenje privatizacije našeg kluba. Očekujemo kako će se nakon predstavljanja uključiti još više članova, navijača, javnih osoba, bivših igrača i djelatnika kluba te da će naše i Dinamovo članstvo svakim danom biti veće”, rekao je predsjednik novoosnovane udruge Juraj Čošić.

Podršku novoj udruzi dali su legendarni igrači i kapetani Dinama Dario Šimić, Tomo Šokota, Igor Bišćan, Silvio Marić, navijači Dinama Bad Blue Boys, osnivači građanske inicijative ‘Zajedno za Dinamo’ te čelnici MNK Futsal Dinama.

(Foto: Futsal Dinamo)

NOGOMET