Godina zlata vrijedna: Donatorska večera Zaklade Paraolimpijac

Paraolimpijac

Kongresni centar Forum Zagreb ugostio je šestu donacijsku večeru Zaklade Paraolimpijac, ove godine pod nazivom ‘Godina zlata vrijedna‘. Večera je već tradicionalno privukla brojne ugledne gospodarstvenike koji su svojim dolaskom podržali hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost hrvatskih paraolimpijaca, ali i svih osoba s invaliditetom.

Ovogodišnja večera, osim svojim značajem, istaknula se i aukcijskim dijelom kupnje fotografija Damira Senčara, a za glazbenu notu Večere pobrinuo se nagrađivani hrvatski pjevač – Giuliano.

Na osam aukcijskih fotografija predstavljeni su paraolimpijci koji su osvojili medalje na Europskim i Svjetskim prvenstvima te Paraolimpijskim igrama – Dino Sokolović, Dino Sinovčić, Zoran Talić, Anđela Mužinić, Mikela Ristoski, Matija Sloup, Bruno Bošnjak i Miljenko Vučić.

U donatorskoj večeru uživali su i veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Keiji Takiguchi i prvi tajnik Veleposlanstva Japana Susumi Kiyosawa, države koja će ugostiti sljedeće Ljetne paraolimpijske igre, u Tokiju 2020. godine. Među uzvanicima su bili i predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada Paraolimpijac njeguju partnerske odnose.

“Zadovoljstvo nam je što smo šestu godinu zaredom bili dio ove donacijske večere i što smo s našim paraolimpijcima proslavili njihove vrhunske uspjehe. Naši paraolimpijci su oduvijek bili inspiracija Allianzu te nam je čast svake godine sudjelovati u ovom događaju i biti snažna podrška našim paraolimpijcima ali i osobama s invaliditetom da se počnu baviti sportom i pridruže paraolimpijskoj obitelji,” izjavila je Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija Allianz Zagreb.

Od pokretanja Zaklade krajem 2012. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor jednom godišnje organizira tematsku donacijsku večeru na koju se redovito odazivaju predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki, među kojima se ističu Allianz i INA. Sva sredstva prikupljena prodajom karata za donacijsku večeru namijenjena su Zakladi Paraolimpijac, koja kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

PARAOLIMPIJCI