Hrvatski rukometaši u kolicima srebrni na ‘Turniru nacija’ u Portugalu

2

Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila srebrnu medalju na Turniru nacija, kojem je domaćin bila portugalska Leiria.

Povratak rukometaša u hrvatsku predviđen je u 17 sati, a uspjeh će proslaviti na svečanom prijemu u KD Vatroslav Lisinski, povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom.

Na službenom EHF turniru u Portugalu sudjelovale su četiri reprezentacije, uz Hrvatsku i domaćina, nastupile su i Mađarska i Portugal.

Hrvatski rukometaši u kolicima lani su odigrali svoju prvu utakmicu, a ovaj rezultat može biti odličan poticaj za daljnji razvoj ovog sporta.

Zlatni su bili Portugalci, koji rukomet u kolicima igraju već šest godina, treće mjesto zauzeli su Nizozemci, a četvrto Mađari.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kolicima čine Stjepan Pavlović, Zdenko Matić, Ivica Vujica, Ademir Demirović, Matija Tenšić, Ante Rubeša, Filip Jadrijev , Lukrecija Tomušić, Nikola Bistrović, Ante Štimac (kapetan) Nirvana Moschella. U stručnom stožeru su bili Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić i Davor Tor.

PARAOLIMPIJCI