Gospari na blagoslovu kod pape Franje!

Papa Franjo, Foto VK Jug CO

Izaslanstvo VK Jug Croatia osiguranje koje su činili predsjednik Lukša Jakobušić, dopredsjednik Željan Konsuo, trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak te igrači Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar i Xavi Garcia, a u pratnji biskupa Mata Uzinića i don Roberta Čibarića, prisustvovalo je Općoj audijenciji kod Pape Franje na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Nakon završetka audijencija, Papa je zasebno primio izaslanstvo Kluba. U kratkom razgovoru papa Franjo se zanimao za uspjehe Juga i svima podijelio svoj apostolski blagoslov. Tom prigodom Papi su uručeni prigodni pokloni, kip svetog Vlaha zaštitnika Grada Dubrovnika u bojama Juga, lopta te neizostavne klupske službene kupaće gaćice koje je s oduševljenjem primio. Papa je Jugašima darovao blagoslovljene krunice.

Tijekom boravka u Vatikanu Jugaši su iskoristili priliku i napravili zajedničku fotografiju s dvojicom preživjelih igrača brazilske nogometne momčadi Chapecoense, Jacksonom Follmannom i Alanom Ruschelom, koji su također bili na audijenciji kod Pape.

Nogometna momčad Chapecoense nastradala je u zrakoplovnoj nesereći 29. studenog prošle godine putujući za Medellin. U tragediji je stradalo 19 nogometaša, samo su tri preživjela. (Foto: VK Jug CO)

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: ,