Jug CO i Mladost saznali suparnike u Ligi prvaka: Ratko Rudić dolazi na Savu

Mladost

LEN Liga prvaka i ove će se godine igrati na bazenu na Savi. HAVK Mladost ponovno je dobio pozivnicu za najjače klupsko vaterpolo natjecanje.

Barcelona je bila domaćin svečanog ždrijeba na kojem je su hrvatski klubovi doznali protivnike s kojima će igrati ove sezone.

To su, uz Mladost, unutar skupine B: FTC Telecom Budapest, Pro Recco, QR3 C (kvalifikacije), QR D (kvalifikacije), Waspo Hannover, CN Marseille i Dinamo Tibilisi.

A u skupini A uz dubrovčaki Jug CO igraju: Atletic Barceloneta, Olympiakos, Jadran HN, Szolnoki Dozsa, QR3 A (kvalifikacije), Spandau04 Berlin i QR3 B (kvalifikacije).

“Grupa je izuzetno zahtjevna i teška. Ne treba posebno predstavljati protivnike. Ferencvarosi Torna Club ovogodišnji je prvak Europe. Sama po sebi izvanredna ekipa s osvojenim naslovom. Sada su se i dodatno pojačali na pojedinim pozicijama. Doveli su vanserijskog junaka Zalakia koji će zajedno sa Vamosom tvoriti možda najbolju desnu stranu na svijetu. Pro Recco jedna je od najboljih svjetskih organizacija vezana za klupski vaterpolo. Imaju izvanrednog stručnjaka Ratka Rudića i neograničen budžet i sve će se napraviti da osvoje naslov prvaka ove godine. Dodatno su se pojačali. Jedna vanserijska sredina i ekipa za koju smatram da nema ozbiljnije od njih,” poručio je nakon ždrijeba Zoran Bajić, trener Žabaca pa dodao:

“Marseille je novo, svježe otkriće. Osvajači LEN-a ove godine. Dodatno su se pojačali i uložili u vaterpolo za željom i voljom da se dokažu na europskoj sceni u Ligi prvaka ove godine. Jedna ekipa u razvoju i napretku i siguran sam da će biti veliko iznenađenje ove godine. Hannover je bio najbolji kada je bilo najpotrebije, na Final Eightu u Hannoveru gdje su bili organizatori i domaćini, a ove godine su se daodatno pojačali dovođenjem ruskog internacionalca ljevaka Nagaeva i našeg proslavljenog reprezentacivca Muslima. Mislim da će biti otkriće godine čak i u ovoj grupnoj fazi, a ne samo na Final Eightu. Jedini ‘autsajder’ mislim da bi mogao biti gruzijski Dinamo koji je ove godine prvi puta u grupnoj fazi Lige prvaka. Oni će gledati da putem klupskog vaterpola razvitak i boljitak reprezentacije prikupljajući najbolje elemente svoje škole i svoje zemlje u Dinamo. Iako je grupa teška, kvalitetni smo i dobro posloženi te u dobroj natjecateljskoj formi. Moramo biti pozitivni i optimistični. Cilj nam je otići ove godine u Recco i tamo pokazati najbolje lice!“

Momčad Mladosti posljednjih je dana na intenzivnim pripremama u Zagrebu. U idućim tjednima očekuju ih putovanje u Split 2. i 3. rujna kada ih očekuju pripremne utakmice s VK Jadran Split, dok će od 4. do 6. rujna sparirati s VK Solaris u Šibeniku. Mladost će od 10. do 13. rujna boraviti na pripremama u Budimpešti gdje će im sparing partner biti upravo Ferencvaroš.

 

VATERPOLO VODENI SPORTOVI