Gospari slavili i u Zagrebu: Napravit ćemo sve da preokrenemo seriju

Mladost HAVK

Vaterpolisti HAVK Mladost nisu uspjeli nadjačati dubrovački VK Jug Adriatic osiguranje te su drugu utakmicu finala Prvenstva Hrvatske na domaćem terenu završili rezultatom 8:10 (2:2, 2:2, 1:3, 3:3). Borba dva rivala bila je teška i neizvjesna gotovo do samog kraja no unatoč dobroj formi, čvrstoći i organiziranosti Žabaca, Dubrovčani su ipak odnijeli pobjedu.

”Mislim da smo danas pokazali bolje izdanje nego u Dubrovniku. Posebice u prvom poluvremenu gdje mislim da smo bili ravnopravan suparnik čak u nekim trenucima i kvalitetniji. U nekoliko navrata primili smo par jeftinih golova u obrani i imali smo nekoliko važnih tehničkih pogrešaka u napadu. Mislim da je na kraju to napravilo razliku. Mi idemo dalje, karakterni i ponosni što nam je i obaveza te ćemo sve napraviti da ukoliko je moguće preokrenemo seriju,” istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Najbolji u redovima Mladosti bili su Franko Lazić, Andro Bušlje i Konstantin Kharkov svaki s po dva gola dok je najučinkovitiji u Jugu bio Paulo Obradović s tri gola.

“Imali smo priliku izjednačiti seriju na domaćem terenu. Krenuli smo dobro, no propustili smo neke šanse koje moramo riješiti u finalu Prvenstva Hrvatske ako želimo parirati Jugu. Za sedam dana idemo u Dubrovnik te ćemo se probati vratiti u igru,” zaključio je vaterpolist Mladosti Franko Lazić.

Treću utakmicu finalne serije Mladost će s Jugom igrati u srijedu, 19. svibnja u 17.55 sati na bazenu u Gružu.

VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,