Gračan: Ne treba brinuti za hrvatsku nogometnu budućnost! Halilović: Moramo se dobro pripremiti za Euro!

Gračan, press, Foto nk-rijeka.hr

Mlada u-21 hrvatska nogometna reprezentacija će nakon 15 godina ponovno sudjelovati na europskoj smotri najboljih.

Izbornik Nenad Gračan mogao je biti zadovoljan ostvarenim uspjehom…

“Smatram da smo cijele kvalifikacije odradili dobro te da smo zaslužili ovu pobjedu i plasman na Europsko prvenstvo. Čestitam igračima na ostvarenom uspjehu, kao i svima u Hrvatskom nogometnom savezu i posebno predsjedniku Šukeru na pruženoj podršci.”

“Često se događa da bude nervoze kada mislimo da je najlakše, tako je bilo i ovoga puta pri 0:0 u prvom poluvremenu, a sve je postalo lakše u drugom poluvremenu, nakon prvog pogotka. Vrlo je bitno za hrvatski nogomet da idemo na Europsko prvenstvo s ovako talentiranom generacijom. Mislim da ne trebamo brinuti za hrvatsku nogometnu budućnost,” prenosi hns-cff.hr Gračanova razmišljanja.

“Čestitam suigračima, pokazali smo karakter. Nije bilo lako, pogotovo u prvom poluvremenu – nakon teške utakmice protiv Grčke i puta u San Marino trebalo nam je vremena. Domaćin se dobro branio, malo odugovlačio s igrom, ali u drugom smo poluvremenu uspjeli brzo postići pogodak i tada je sve bilo lakše. Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan,” dodao je Alen Halilović, koji je prvi probio obranu San Marina i usmjerio put prema ključnoj pobjedi.

“Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto. Hvala i izborniku Gračanu te njegovom stručnom stožeru, uistinu su nam od velike pomoći. Posebno su bili uz nas kada nam je bilo najteže,” dodao je Halilović.

“Sve je postalo lakše kada smo poveli, opustili se, igrali svoj nogomet i naposljetku postigli čak četiri. Drago nam je da smo mi ta generacija koja će nakon 14 opet na EP U-21 i pokušat ćemo tamo napraviti što bolji rezultat,” zaključio je Luka Ivanušec.

Europsko prvenstvo igra se u lipnju iduće godine u Italiji i San Marinu. Nastupit će 12 ekipa, koje će biti raspoređene u tri skupine. Pobjednici skupina i najbolji drugoplasirani izborit će polufinale, ali i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Ždrijeb je u Bologni 23. studenog. (Foto: nk-rijeka.hr)

NOGOMET