Vida: Nadamo se velikim stvarima! Badelj: Španjolska na Maksimiru je savršena pozivnica

Pivarić, Pjaca, Badelj

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u studenom očekuju još dvije utakmice Lige nacija. Nakon domaćeg poraza Španjolaca od Engleza Vatreni još uvijek imaju šanse za osvajanje prvog mjesta i plasman na završni Final Four turnir.

“Najvažnija je pobjeda nakon tri utakmice, a izbornik će dati ocjenu o pojedinačnim nastupima. Nije bilo bajno, moglo je to i puno bolje s naše strane. Publika nije mogla previše uživati u ljepoti, možda smo mogli postići još koji pogodak. Profesionalno smo odradili dvoboj, a bilo bi mi draže da nismo primili pogodak. Međutim, bitno je da se nitko nije ozlijedio te se nadam da ćemo pobjeđivati i sljedeći mjesec,” analizirao je 2:1 prijateljsku pobjedu nad Jordanom kapetan Domagoj Vida.

“Hvala izborniku što mi je pružio tu čast da budem kapetan, nitko sretniji od mene. Sve se zakompliciralo u našoj skupini, još uvijek možemo biti prvi i nadamo se velikim stvarima. Želja nam je da svi budu još bolji za mjesec dana te da protiv Španjolske dođemo do te prve pobjede u Ligi nacija pa odemo u Englesku po prvo mjesto,” prenosi hns-cff.hr.

Tin Jedvaj dao je, u odsustvu Šime Vrsaljka, svoj doprinos reprezentaciji na ovom okupljanju: “Svi smo tu jedni za druge i nadam se da će tako i ostati. Ovo je bio dobar uvod za ono što nas čeka u studenome, trebamo se dobro pripremiti i izbjeći ozljede. Hvala izborniku na pohvalama, znamo da desni bek nije moja pozicija, ali trudim se pokriti kada nema Vrsaljka. Igrao bih i vratara ako treba, dajem sve od sebe.”

Milan Badelj pozvao je navijače na okršaj sa Španjolcima u 15. studenog u Zagrebu: “Zadovoljan sam pobjedom, a što se igre tiče, svjesni smo da to nije naša razina. Ipak, trebala nam je ova pobjeda, prva nakon Svjetskog prvenstva. Sudac je pustio malo agresivniju igru i dobro je što se nitko nije ozlijedio. Pobjeda Engleske kod Španjolske u Ligi nacija ide nama na ruku, još smo u igri. Španjolska u Maksimiru bit će savršena pozivnica za sve koji vole nogomet i hrvatsku reprezentaciju!”

NOGOMET