Gračan objavio popis za pripreme za Euro: Vodilja nam je seniorska reprezentacija

U-21

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan objavio je popis igrača koji će se pridružiti mladoj reprezentaciji na pripremama za Europsko prvenstvo.

Završni popis 23 igrača koji će putovati u Italiju i San Marino bit će objavljen početkom lipnja.

Hrvatska U-21 okupit će se 3. lipnja u Zagrebu te otputovati na pripreme u Medulin kako bi u što boljoj formi dočekala nastup na europskoj smotri u Italiji i San Marinu. Izabranici Nenada Gračana u sklopu Skupine C igraju 18. lipnja protiv Rumunjske, 21. lipnja protiv Francuske i 24. lipnja protiv Engleske.

Prije odlaska na prvenstvo odigrat će i prijateljsku utakmicu protiv Danske u Puli (12. lipnja).

“Pozvali smo 25 igrača s obzirom na neke postojeće ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi”, objasnio je izbornik Gračan.

“Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića, pa ćemo vidjeti tko će naposljetku ići na Europsko prvenstvo”, dodao je.

Bez obzira na tešku skupinu, Hrvatska želi do dobrog rezultata, a plasman u polufinale značio bi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

“Kad smo se već plasirali, želimo napraviti dobar rezultat. Ova generacija to može, a vodilja nam je seniorska reprezentacija – uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani”, zaključio je Gračan, piše hns-cff.hr.

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Petar Mamić, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

NOGOMET