Perković ‘vrisnula': Edis je dobio bogatu inozemnu ponudu, možda ću završiti karijeru

Sandra Perković, Berlin

Najbolja naša sportašica, 28-godišnja Sandra Perković, najavila je mogućnost odlaska iz Hrvatske ili čak prekida karijere, ako njen trener Edis Elkasević prihvati unosnu ponudu iz inozemstva…

“Osjećam gorčinu u grlu. Ne želim razmišljati da se to neće moći riješiti, jer se radi o banalnim stvarima. Uopće ga ne osuđujem. On je sa mnom proveo sedam godina rada i treniranja po nevjerojatnim uvjetima i uopće se čudim što je taj čovjek još uvijek danas tu gdje je,” pojasnila je Sandra, koja će 30. svibnja u Stockholmu nastupiti na prvom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige.

“Edis je dobio ponudu prije nekoliko tjedana. Nije me to potreslo ni iznenadilo. To je nešto o čemu sam govorila već proteklih par godina. Svi misle da samo sportaši dobivaju ponude za promjenu državljanstva, no u atletici to nije slučaj. Mi sami nismo svjesni koliko su treneri napravili u hrvatskom sportu, koliko su nam pomogli, a mi ih omalovažavamo, prvo što se tiče plaćanja, a onda i odnosom. Primjerice, mi sportaši imamo pravo na povlaštenu mirovinu, dok treneri nemaju. Mi se ponašamo kao da je lako napraviti olimpijskog pobjednika…

“Dosta je žalosno da trener olimpijske pobjednice ima plaću od četiri tisuće kuna. Nije da samo trenira sa mnom sat vremena ujutro i sat popodne. Tu su i pripreme, i planovi, i stres koji proživljava sa mnom na natjecanjima,” dodala je Perković pa istaknula:

“Možda ću izgubiti motivaciju, možda ću i završiti karijeru! Svjetsko prvenstvo je u desetom mjesecu, ništa još nije odlučeno, ali sad je trenutak da se stvari počnu rješavati!”

OSTALI SPORTOVI