Gračan okuplja U-21 reprezentaciju: “Želimo se što bolje upoznati prije kvalifikacija koje počinju u rujnu”

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija krajem ožujka odigrat će dvije pripremne prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Crne Gore, u Sesvetama 26. ožujka te na gostovanju u grčkoj 30. ožujka.

Izbornik Nenad Gračan odabrao je kandidate za ovoj dvoboj, koji će se u ponedjeljak 23. ožujka okupiti u Zagrebu:

Dominik Livaković (Zagreb), Ivan Brkić (Istra), Dino Mikanović (Hajduk), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Jozo Šimunović (Dinamo), Dino Perić (Lokomotiva), Luka Capan (Dinamo), Frane Ikić (Zadar), Antonio Milić (Oostende), Marko Pejić (Hajduk), Josip Radošević (Rijeka), Josip Mišić (Rijeka), Petar Brlek (Slaven Belupo), Marko Rog (Split), Filip Krovinović (Zagreb), Petar Mišić (Slaven Belupo), Marko Kolar (Lokomotiva), Stipe Perica (Udinese), Šime Gržan (Lokomotiva) i Kruno Ivančić (Olimpija Ljubljana).

“Iskoristili smo priliku pozvati i dosta igrača iz inozemstva jer se radi o Fifinom terminu kada imamo priliku to učiniti. U ove dvije utakmice, cilj je što se bolje pripremiti i upoznati uoči nadolazećih kvalifikacija koje počinju u rujnu”, pojasnio je Nenad Gračan za službenu stranicu HNS-a.

“Dosta ćemo saznati o svim igračima i tako spremni dočekati početak kvalifikacija. Na popis kandidata utjecali su i nastup seniorske reprezentacije te neke ozljede, ali tako će i neki drugi dobiti priliku dokazati se, nametnuti se i približiti mladoj reprezentaciji”, dodao je izbornik.

Hrvatska mlada selekcija je u skupini u društvu Španjolske te Švedske, Gruzije, Estone i San Marina. Pobjednici ukupno devet kvalifikacijskih skupina izborit će izravni plasman na Euro, a četiri najbolje drugoplasirane momčadi ući će u doigravanje te u studenome 2016. godine dati preostala dva sudionika. (Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar