Gračan: Ovo je veliko iskustvo za sve

U21

Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje posljednji dvoboj na Europskom prvenstvu. Gračanovi izabranici izgubili su nakon dva poraza svaku šansu za prolazak u polufinale i plasman na Olimpijske igre i dvoboj s Englezima, koji su također na ‘nuli’, igrat će se za prestiž.

Hrvatska U-21 do sada nije na europskoj smotri upisala još niti jednu pobjedu…

“Želja nam je ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Francuske smo pokazali da možemo, da smo se fizički i psihički podigli te želimo ostati na toj razini i pokušati pobijediti. Ovo je veliko iskustvo za sve, i one kojima su to zadnji nastupi za ovu generaciju i one koji ostaju. Važno je ne posustajati bez obzira na poraze, vidjeli smo da problema na ovako jakom turniru imaju i po imenima jače reprezentacije. Bit će za Engleze određenih promjena u momčadi, razmišljamo da svi koji su ovdje ujedno i nastupe,” najavio je izbornik Gračan.

“Engleska ima vrhunske igrače, kvalitetne pojedinačno i momčadski, a nije realno da smo i mi i Englezi u ovoj situaciji na tablici. Nismo pokazali najviše što možemo, ostali smo dužni sami sebi, navijačima i svima koji nas gledaju. Ipak, nakon loše prve utakmice, u drugoj smo pokazali više. Optimist sam,” dodao je Nikola Moro, prenosi hns-cff.hr.

Branimir Kalaica, stoper Benfice, nada se nastupu: “Engleska je vrlo snažna momčad, a budemo li igrali kao protiv Francuske, možemo se nositi s njima. Nadam se da ću zaigrati, a odluka je na izborniku.”

Rezultati by SofaScore

NOGOMET