Hasani brončana na turniru Svjetske karate lige u Kanadi

Hasani Montreal

Alessandra Hasani osvojila je brončano odličje u kategoriji do 55 kg na turniru Svjetske karate lige Serije A u Montrealu.

U odlučujućem susretu za medalju Hasani je bila vrlo uvjerljiva i slavila nad Amerikankom Brandi Robinson sa 4-0.

Nakon što je na startu bila slobodna – Hasani je u nastavku nizala pobjede. I to protiv Amerikanke Shannon Nishi 8-4, Talijanke Lorene Buse 4-3, te Kineskinje Jiamei Ding 5-3. U polufinalnoj borbi uspješnija je bila Njemica Jana Bitsch s 5-0.

Zvonimir Živković minimalno je izgubio dvoboj za brončanu medalju u kategoriji +84 kg od osvajača brojnih odličja sa Svjetskih i Europskih prvenstava Iranca Sajada Ganjzadeha s 1-0.

Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, Živković je u teškoj kategoriji pobijedio Čileanca Rodriga Rojasa sa 4-2, te eliminirao predstavnika Tajlanda Teerawata Kantonga zahvaljujući prvom osvojenom bodu (2-2).

U četvrtfinalnom susretu Živković je izgubio od finaliste Turčina Alparslana Yamanoglua 4-0, a u repasažu još jedna pobjeda – ovoga puta protiv Meksikanca Victora Daniela Carbajala sa 4-1.

Boran Berak bio je slobodan u 1. kolu natjecanja do 67 kg. Potom je bio bolji od Švicarca Noah Pisina 4-0 i Južnokoreanca An Gwang Mina 5-3, ali je ispao od brazilskog predstavnika Viniciusa Figueire s 3-0.

U kategoriji do 55 kg Hrvatska je imala još jednu predstavnicu, Ljiljanu Pendić koja se u 1. kolu oprostila uvjerljivim porazom od Francuskinje Constance Berquet s 8-0.

Hana Živković, sestra starijeg brata Zvonimira koji se borio za broncu ispala je sudačkim preglasavanjem na startu kategorije +68 kg od Iranke Hamideh Abbsali (borba je završila 0-0).

Na turniru u Montrealu sudjelovalo je 659 natjecatelja iz 67 zemalja.

BORILAČKI SPORTOVI