Gračanova Hrvatska upisala novi poraz i ostala bez izgleda za polufinale i plasman u Tokio:

San Marino

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija upisala je i drugi poraz u svom drugom nastupu na Europskom prvenstvu u San marinu te se tako oprostila od snova o polufinalu i plasmana na Olimpijske igre.

Ključni se trenutak utakmice dogodio već u osmoj minuti, kada je Reine-Adelaide ubacio, a Dembele nakon odličnog skoka glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 1:0.

“Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi,” poručio je nakon još jednog poraza U-21 izbornik Nenad Gračan pa dodao:

“Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je ‘vratiti’ dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni. Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako,” prenosi hns-cff.hr.

U posljednjem se kolu Hrvatska sastaje s Engleskom. Susret je na rasporedu u ponedjeljak, 24. lipnja, također u San Marinu.

“Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira,” zaključio je Gračan.

Hrvatska U-21: Posavec, Sosa, Katić, Uremović, Borevković, Vlašić, Šunjić, Moro, Murić (63′ Brekalo), Ivanušec (86′ Halilović), Jakoliš (56′ Kulenović). Izbornik: N. Gračan.

NOGOMET