Hrvatice u finalu europske Zlatne lige u Varaždinu igraju protiv Češke: Dobro smo se pripremile

Hrvatska, odbojkašice

Hrvatske odbojkašice izborile su finale Europske zlatne lige pobjedom nad Španjolskom. Izabranice Daniela Santarellija slavile su 3:1 (25:21, 25:22, 23:25, 25:20), a za trofej će se boriti s Češkom, u subotu u Areni Varaždin s početkom u 19 sati.

“Zadovoljni smo zbog rezultata, naš cilj bio je prije svega ući u finale. Imali smo danas dosta oscilacija. Španjolska je danas imala samo jednu opasnu igračicu, a dopustili smo da nas to dovede u neugodnu situaciju. Na kraju smo se izvukle, mislim da smo danas timski odradile odličnu igru, ali ima još tu mjesta za napredak. U subotu nas čeka Češka, budući da nam je cilj bio ući u finale fokusirale smo se na Španjolsku. No, želimo da trofej ostane kod nas, kako smo i u početku planirale,” zaključila je Samanta Fabris.

Naše odbojkašice su imale priliku završiti već u trećem setu, ali Španjolke su se vratile. Međutim, u četvrtom setu Hrvatska je preuzela konce igre u svoje igre i izborila pobjedu, a s njom i plasman na FIVB World Challenger u Peruu. Najučinkovitija u redovima Hrvatske bila je Lucija Mlinar s 23 poena.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica. Španjolska je malo drugačiji protivnik nego što smo do sada imali. Dobra obrambena ekipa, kako bismo mi rekli, pomalo dosadna, no dobro smo se pripremile za utakmicu i odradili sve taktički kako smo i planirale, a ishod naše utakmice je današnja pobjeda,” zaključila je nakon utakmice Lucija.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

OSTALI SPORTOVI