Grand Prix Croatia ovog vikenda u Samoboru, dolazi aktualni svjetski prvak u teškoj kategoriji!

Samobor, karate

Ovoga vikenda Samobor je domaćin 27. izdanja Grand Prix Croatia, tradicionalnog međunarodnog karate turnira. Riječ je o jednom od najmasovnijih natjecanja u našoj zemlji, budući da se ove godine u raznim dobnim kategorijama očekuje više od 1800 natjecatelja iz 23 zemlje.

U petak će se održat će se natjecanja najmlađih i kadeta, subota donosi juniorske borbe, u konkurenciji mlađih seniora i seniora, a već uobičajeno završnog dana na rasporedu su kataši.

Osim najbrojnijih domaćih predstavnika sudjeluju karatisti iz još 22 zemlje – Azerbajdžana, Bjelorusije, Bugarske,Crne Gore, Slovačke, Italije, Mađarske, Srbije, Malte, Slovenije, BiH, Njemačke, Francuske, Ukrajine, Austrije, Izraela, Irana, Latvije, Luxemburga, Nizozemske, Makedonije, Danske.

U najatraktivnijijoj muškoj seniorskoj kategoriji nastupit će 48 natjecatelja, od kojih treba istaknuti aktualnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Iranca Sayada Ganjzadeha. Prije dvije godine Ganjzadeh je pobijedio, a prošle godine natjecanje je završio na drugom mjestu iza našeg Anđela Kvesića.

Grand Prix Croatia održava se pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora. Tehnički organizator je Karate klub Samobor, suorganizatori su Grad Samobor i Hrvatski karate savez.

Ulaz u samoborsku sportsku dvoranu je – slobodan.

GRAND PRIX CROATIA – PROGRAM NATJECANJA

Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a

Petak, 12. siječnja

15:30 BORBE kadeti
Subota, 13. siječnja

09:00 BORBE Seniori U21

12:00 BORBE Juniori

15:30 BORBE Seniori Open

KATE Seniori

19:30 Svečano otvaranje

19:45 Finalna natjecanja:

BORBE U21muški/žene

FINALE

KATE seniori muški/žene

BORBE seniori OPEN

za 3. mjesto

i FINALE

20:45 Proglašenje pobjednika
Nedjelja, 14. siječnja

09:00 – 14:30

KATE POJEDINAČNO I EKIPNO

(mlađe uzrasne kategorije, kadeti,juniori,U21,osobe s posebnim potrebama)

14:30 – 19:00

BORBE POJEDINAČNO

(mlađe uzrasne kategorije -od 10 do 14 godina )

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,