Hajduk zbog bakljade Torcide dvije utakmice bez gledatelja

Poljud

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavi službenih osoba s utakmica 25. kola HT Prve lige.

“Na utakmici Hajduk-Dinamo u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje oko 150 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 69.- 72. minute kada je upaljeno preko 100 pirotehničkih naprava pri čemu su 64 baklje ubačene na tartan stazu ispred sjeverne tribine. Sudac utakmice u 14. i 69. minuti morao je prekidati igru u ukupnom trajanju od 3 minute zbog ubačenih baklji u teren za igru. Također, u 12. i 30. minuti utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem dvije sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna,” pojašnjava se u priopćenju.

Zbog upaljene dvije baklje i jedne dimne kutije od strane pripadnika navijačke skupine BBB na istoj utakmici GNK Dinamo je kažnjen novčanim iznosom od 5.000 kuna.

Ardian Ismajli, igrač HNK Hajduk zbog isključenja na utakmici Hajduk-Dinamo (dvije opomene) kažnjen je jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.

Sportski direktor NK Osijek Alen Petrović i djelatnik kluba Marin Skender, kažnjeni su ukorom zbog ulaska u tehnički prostor i prigovaranja sucima po završetku prvog poluvremena utakmice Istra 1961-Osijek.

NK Varaždin mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Varaždin-Gorica (5 opomenutih igrača).

NOGOMET