Hajduku maksimalnih 200 tisuća, a Rijeci 100 tisuća kuna kazne za nerede na Kantridi: “Prava je sreća da nije bilo još težih posljedica”

Rijeka - Hajduk, bakljada

Rijeka - Hajduk, bakljadaDisciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda i bakljade navijačkih skupina na utakmici 11. kola Rijeka-Hajduk.

Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog težine nereda kaznio je HNK Rijeka novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna, prenosi službena stranica Udruge profesionalnih klubova Prve hrvatske nogometne lige.

U obrazloženju odluke disciplinski sudac posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na sljedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne odnosno kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja.

NK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a GNK Dinamo u iznosu od 10.000 kuna zbog ubacivanja nekoliko baklji od strane navijačke skupine BBB u teren za igru na utakmici Zadar-Dinamo.

Odluke će biti konačne nakon isteka roka od 8 dana u kojem klubovi mogu podnijeti žalbe Komisiji za žalbe Prve HNL.

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar