Halilović: Olimpijske igre bile bi ‘šlag na torti'; Gračan: Zajedništvo iz Rusije nam je zvijezda vodilja!

San Marino

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 18.30 otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu.

Prvi suparnik izabranika Nenada Gračana na stadionu u San Marinu je Rumunjska…

“S nestrpljenjem iščekujemo utakmicu, nakon ovih priprema jedva čekamo da natjecanje počne. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i trebamo ući u utakmicu ozbiljno i disciplinirano, a tada naša kvaliteta može doći do izražaja.

“Zdravstveni problemi polako nestaju, mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni s Katićem, niti s Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas,” najavio je Gračan.

Hrvatska ima sjajnu generaciju, ali i suparnici su jaki. Nakon Rumunja, u skupini su na rasporedu okršaji s Englezima i Francuzima.

Pobjednici tri grupe i najbolji drugoplasirani će izboriti polufinale, ali i plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

“Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener,” dodao je izbornik.

Prije godinu dana Vatreni su ‘zapalili’ cijeli svijet svojim partijama u Rusiji.

“Neprestano komentiramo da nam zvijezda vodilja kroz turnir treba biti zajedništvo A-reprezentacije iz Rusije, na terenu i van njega. Uz to dolaze i rezultati,” zaključio je Gračan.

Slično razmišlja i kapetan U-21 selekcije, Alen Halilović.

“Jako se dobro radilo kroz pripreme, atmosfera je dobra, pozitivna, ne muči nas previše ozljeda i svi su spremni dati 100 posto u prvoj, možda i najvažnijoj utakmici. Moramo se ugledati na Vatrene iz Rusije, kako su bili motivirani i dali sve od sebe za svoju domovinu i ljude u Hrvatskoj,” piše hns-cff.hr.

Hrvatska je na Euru nakon 14 godina pauze, a na Olimpijskim igrama nogometna izabrana vrsta nije nikad bila.

“Olimpijske igre bile bi ‘šlag na tortu’, ali ne trebamo se previše opterećivati. Prvi cilj je što bolji plasman na Europskom prvenstvu, svi smo svjesni da je najvažnije prvo pokazati gdje pripadamo na europskoj sceni,” smatra Halilović.

U drugoj utakmici naše skupine na terenu u Ceseni Francuska i Engleska igraju od 21 sat.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET