Hanžekovićev memorijal u Zlatnoj kategoriji WA Continental Toura

WA Continental Tour, Ivana Brkljačić

Veliko priznanje za atletiku i hrvatski sport stiglo je iz Monte Carla na predstavljanju Continental Toura gdje je Hanžekovićev memorijal uvršten u Zlatnu kategoriju!

Danas u Monte Carlu popularni zagrebački Hanžekovićev memorijal, jedan od najvećih hrvatskih sportskih događaja, dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje ulaskom u kategoriju najvažnijih svjetskih atletskih mitinga – WA Continental Tour, u najprestižnijoj zlatnoj razini.

Memorijal Borisa Hanžekovića već se desetljećima organizira na najvećoj međunarodnoj razini: 2000. godine postaje dio IAAF Grand Prix, 2010. godine započinje svoje članstvo u kategoriji IAAF World Challenge, a danas se etablirao unutar novog koncepta natjecanja World Athletics Continental Toura. Uvrštavanjem u zlatnu razinu novog natjecanja odano je priznanje zagrebačkom mitingu koji već 70. godina oduševljava zagrebačku publiku vrhunskim rezultatima najboljih svjetskih atletičara.

Nova razina Hanžekovićevog Memorijala započela je danas predstavljanjem World Athletics Continental Toura u Monte Carlu, u sklopu gala večeri i svečane dodjele nagrada za najbolje svjetske atletičare čiji su domaćini knez Monaka, Albert II., te predsjednik World Athleticsa, Lord Sebastian Coe koji je i predstavio novi koncept natjecanja: “World Athletics Continental Tour okupit će europske mitinge s najstarijom tradicijom te memorijale koji nose imena legendi našeg sporta- nadam se da će vam se svidjeti!”

“Velika mi je čast i osjećam neizmjeran ponos što je Memorijal Borisa Hanžekovića prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih mitinga i raduje me što će upravo u 70. godišnjici biti okrunjen zlatnom razinom World Athletics Continental Toura. Zahvaljujem svima koji su dugogodišnjim odricanjem i predanim radom omogućili današnju svjetsku razinu Memorijala. Posebno se želim zahvaliti Gradu Zagrebu što kontinuirano podržava Hanžekovićev memorijal i razvoj hrvatske atletike,” najavila je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

WA Continental Tour

1. Tokio, Japan 10. svibnja 2020.
2.Nanjing, Kina 13. svibnja 2020.
3.Ostrava, Češka 22. svibnja 2020.
4.Hengelo, Nizozemska 1. lipnja 2020.
5.Turku, Finska 9. lipnja 2020.
6.Kingston, Jamajka 13. lipnja 2020.
7.Budimpešta, Mađarska 7. rujna 2020.
8.Chorzow, Poljska 6. rujna 2020.
9. Zagreb, Hrvatska 15. rujna 2020.

OSTALI SPORTOVI