HAŠK Mladost: 115 godina izvrsnosti

HAVK Mladost

Davnog 6. studenog 1903. godine osnovani su Hrvatski akademski športski klubovi Mladost Sveučilišta u Zagrebu.

Malo je športskih organizacija u Europi koje imaju takav kontinuitet i bogatu povijest poput HAŠK Mladost. Od osnutka, kroz šest različitih država, kroz razne transformacije i promjene nazivlja, HAŠK Mladost predstavlja sublimaciju onog najboljeg što sačinjava hrvatski šport. 42 olimpijske medalje, trofejni športovi poput atletike, vaterpola, odbojke, veslanja, juda, plivanja i drugih, čine temelje razvoja i napretka u sportu Hrvatske.

Proslava obljetnice osnutka održat će se 6. studenog 2018. godine s početkom u 18 sati u Velikoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba

Danas je HAŠK Mladost udruga koja okuplja 28 klubova iz 22 različita športa od kojih su tri kluba za šport invalida i osoba s poteškoćama u razvoju.
Od 2014. godine HAŠK Mladost član je European Multisport Club Association (EMCA) koje se sastoji od 22 multisportska društva iz cijele Europe, kao što su, Lazio, Olympiacos, Sporting, Crvena Zvezda, Bayer Leverkusen, Levski…

Udruga EMCA jedan je od partnera Europskog tjedna sporta (#BeActive), a u suradnji s klubovima članovima HAŠK Mladost sudjeluje u projektima Erasmus + Sport, sufinanciranim od strane Europske unije te tako utječe na formiranje politika sporta u Europskoj uniji.

“Pripadati Mladosti znači pripadati porodici. Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima,” istaknuo je Vilko Luncer.

OSTALI SPORTOVI VATERPOLO VODENI SPORTOVI