Srbić u Dohi brani svjetski naslov: Prije mjesec dana nisam mogao ni razmišljati o finalu…

HGS, Doha

Nakon dva dana cjelodnevnih kvalifikacija svjetskog prvenstva u Dohi aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić plasirao se u novo finale svoje najjače discipline.

Srbić se na svom drugom Svjetskom prvenstvu s ocjenom 14.300 te osvojenim petim mjestom plasirao u drugo finale zaredom.

“S obzirom na to da nisam krenuo u vježbu kako sam planirao jer nisam napravio cijelu kombinaciju letova, uspio sam ju jako dobro odraditi do kraja. Napravio sam odlično. Prije mjesec dana nisam mogao niti razmišljati o finalu, tako da sam jako zadovoljan. U finalu radim jaču vježbu, početne ocjene 6.4 i iako ju zbog ozljeda nisam stigao uvježbavati, dat ću sve od sebe da se u finalu borim za medalju. Konkurencija je strašno jaka, ovaj put su i Uchimura i Mikulak u finalu uz Zonderlanda i mene, tako da će finale stvarno biti sjajno,” istaknuo je zlatni iz Toronta.

Prvo mjesto kvalifikacija zauzeo je Japanac Kohei Uchimura s ocjenom 14.600. Drugoplasirani je bio Amerikanac Samuel Mikulak (14.566 ), dok je trećeplasirani bio Kinez Ruoteng Xiao (14.433).

U obranu svog zlata Tin će sljedeću subotu, 3. studenog.

Na preči je nastupio i Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Cluju koji je za svoju vježbu dobio ocjenu 13.433 te se pritom plasirao na 41. mjesto u konkurenciji od 197 gimnastičara.

Svjetski viceprvak iz Nanninga Filip Ude s ocjenom 13.000 na konju s hvataljkama svoj je nastup u kvalifikacijama Svjetskog prvenstva završio kao sedamnaesti dok je srebrni s Europskog prvenstva u Glasgowu, Robert Seligman s nešto slabijom ocjenom – 12.400, osvojio 44. mjesto. Debitant na svjetskoj sceni Leonardo Kušan u svojoj je najjačoj disciplini – konju s hvataljkama, za korektno odrađenu vježbu osvojio 11.300 bodova što mu je osiguralo 96. mjesto. U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su 202 gimnastičara.

U nedjeljnim kvalifikacijama nastupit će naša jedina predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Dohi, Ana Đerek.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,