Horvat: “Kada smo opušteni, onda smo najopasniji”; Stapančić: “Uz punu Arenu imamo svoje šanse i protiv Danaca”

Stepančić, Horvat, PPD Zagreb

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u osmini finala VELUX EHF Lige prvaka odmjerit će snage s danskim KIF Kolding Kobenhavnom, odlučeno je tako na ždrijebu održanom u Beču.

“Izvukli smo nekakvu zlatnu sredinu. Prije ždrijeba smo priželjkivali Pick Szeged i nadali se da ćemo izbjeći Vardar. Na koncu smo i dobili tu nekakvu srednju opciju. Iskusan sastav s dosta igrača koje poznaje šira sportska javnost. Kim Anderson, Bo Spellerberg, Lasse Boesen, odnosno Kasper Hvidt samo su neka od vrlo poznatih rukometnih imena. Recimo da je iskustvo i znanje na njihovoj strani, ali mladost i želja su na našoj,” kazao je nakon ždrijeba trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.

Kapetan Zlatko Horvat vjeruje u iznenađenje: “Mislim da je najbolje da nismo izvukli Vardar, po meni najbolji od ova tri protivnika. Znamo da je Kolding jedna iskusna i vrlo kvalitetna ekipa. Sama činjenica da su u izuzetno teškoj skupini izborili drugo mjesto dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ako ih želimo iznenaditi moramo odigrati dvije vrhunske utakmice. Mi smo svoj cilj ostvarili plasmanom među 16 najboljih i mislim da ipak možemo u ova dva susreta ući opuštenije od Danaca koji će imati imperativ pobjede. Mislim da je to i naša mala prednost, jer kada smo opušteni onda smo najopasniji!”

Nadamo se kako će Luka Stepančić nadmašiti Kima Anderssona: “Osobno sam najviše priželjkivao Pick Szeged. Ne zato što mislim da su oni lošiji od ostalih već stoga što mi se čini da bi s njima najviše mogli igrati. Vardar je bila po meni najgora opcija, dok je Kolding nekakva sredina. Sa zdravim Kim Andersonom oni su izuzetno opasna ekipa, ali mislim da i mi imamo svoj šanse. Naši navijači su najbolji u Europi i ako, u što uopće ne sumnjam, opet napunimo Arenu Zagreb onda imamo dobre šanse da odemo još korak dalje,” poručio je nakon ždrijeba desni vanjski PPD Zagreba.

Prema najavi, prva utakmica igrat će se 14. ožujka u zagrebačkoj Areni, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Danskoj. Final Four Lige prvaka na rasproedu je krajem svibnja u Kölnu.

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar