Hrgović želi olimpijsko zlato u Tokiju: Moj veliki neostvareni san još živi u meni!

Hrgović, Mavrović, HOO

Boksački profesionalac i brončani olimpijac iz Rija, Filip Hrgović, ostaje dosljedan i svojim olimpijskim ambicijama. Na sastanku predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojem je nazočio i naš najbolji boksač, dogovoren je nastavak suradnje na Projektu OI Tokio 2020. godine. Hrgović je pojasnio zašto želi ostati hrvatski olimpijac i u aktualnom ljetnom ciklusu:

“Moj veliki neostvareni san još živi u meni, želim osvojiti olimpijsko zlato! To je ambicija koja me drži od malih nogu. Na posljednjim Igrama nisam uspio u tome i vrhunska je stvar što sada i profesionalci mogu u borbu za olimpijske medalje.”

Filip nema dvojbi hoće li moći uskladiti ‘dvije karijere’…

“Vjerujem da ću s tom ambicijom moći uskladiti svoju profesionalnu karijeru. Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži ova olimpijska ambicija. Budem li zdrav, nema razloga da ne nastupim u Tokiju. Veselim se novom pokušaju ostvarenja svoga sna i vjerujem da ću ga iz drugog pokušaja i ostvariti!”

Osim glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i ravnatelja Odjela za unaprjeđenje razvojnih programa Nevena Šavore, sastanku u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora nazočili su HBS-ovi dužnosnici: dopredsjednik Mladen Mikolčević, glavni tajnik Marko Marović i direktor reprezentacija Željko Mavrović.

BORILAČKI SPORTOVI