Hrvati briljirali na startu Socca malonogometne Lige prvaka: Došli smo osvojiti ovo natjecanje, jedino to priznajemo

AS Crnaic

Dva hrvatska predstavnika na ovogodišnjoj malonogometnoj Socca Ligi prvaka u Mariboru, Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina i Autoservis Crnaić iz Vinkovaca, visokim pobjedama sjajno su otvorili ovo prestižno natjecanje koje se igra pod okriljem Svjetske malonogometne federacije (International Socca Federation – ISF).

Vinkovčani su u svojoj prvoj utakmici slavili nad slovačkom ekipom Papalalulu iz Bratislave s visokih 7:2, dok su igrači Sasine deklasirali belgijske predstavnike Charleroi Steaua Moustier s nevjerojatnih 15:0.

”Baš nam je drago što smo otvorili turnir pobjedom i pogotovo tako visokim rezultatom. Nismo gledali ostale protivnike, ali od Slovaka smo bili kvalitetniji barem za jednu nijansu. Sama riječ ‘Liga prvaka’ u svakom igraču budi neki osjećaj. Nama je ovo vrhunac malog nogometa, fantastično je igrati ovdje i drago nam je što predstavljamo Vinkovce i Hrvatsku na jednom ovako velikom i važnom natjecanju”, izjavio je Daniel Jaman, kapetan momčadi Auto servis Crnaić Vinkovci.

Sasina

”Bilo je lakše nego što smo očekivali. Mislim da će daljnje utakmice biti puno teže, ali nadamo se isto pobjedama. Ovdje u Mariboru mi se sve čini super organizirano i mislim da će se moći pratiti jako dobar mali nogomet. Došli smo osvojiti ovo natjecanje. Jedino to priznajemo”, samouvjereno je rekao Filip Hruška, igrač AP Blažević MNK Sasina.

U petak su naši sastavi nastavili s pobjedničkim nizom. Vinkovčani su s 4:1 svladali irsku Galway Poloniu (Jaman, Marinić, Ležaić, Raguž), dok je AP Blažević MNK Sasina bila bolja od rumunjskog sastava AS Liberto iz Iasia s 5:4 (Vuković x2, Zeko, Stojić, Hruška).

AS Crnaić

Sjajni Vinkovčani su u posljednjem susretu dana svladali prošlogodišnje osvajače Socca Lige prvaka, poljske prvake Dynamik Torun, rezultatom 3:2, golovima  Haluške, Jamana i Ležaića te su sa stopostotnim učinkom prošli u osminu finala.

Sasina (2)

Dečki iz Sasine su s britanskom momčadi Tamworth Balkan’s Stars FC odigrali bez pobjednika (8:8), čime su i oni potvrdili prvo mjesto u skupini F.

NOGOMET