Hrvatice i Srpkinje u regionalnoj vaterpolskoj ligi

TRVLŽ

Nakon deset godina uspješnog odigravanja muške regionalne vaterpolo lige, po prvi puta i žene dobivaju priliku zaigrati u istom natjecanju.

Domaćin prvog turnira je Zagreb te će se na bazenima ŠRC Mladost u petak i subotu (23. i 24. veljače) odigrati prve utakmice.

Regionalnu ligu zaigrat će četiri kluba, po dvije prvoplasirane momčadi prvenstva Hrvatske i Srbije iz sezone 2017., odnosno Mladost i Bura iz Hrvatske te Crvena Zvezda i Vojvodina iz Srbije.

“Mladost otvara turnir utakmicom s jakim protivnicama ekipe Vojvodine u petak navečer. Druga utakmica je nešto lakša jer protivnik Bura iz Splita dolazi u nešto oslabljenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, dok zadnju utakmicu igramo s Crvenom Zvezdom. Vjerujem da će to biti najteža utakmica, napeta i neizvjesna. Za sve nas dobro da imamo što više takvih kvalitetnih i jakih utakmica. Dođite i podržite nas, očekujemo vas na Mladosti na Savi,” rekla je trenerica Mladosti Mia Šimunić.

Drugi turnir Regionalne lige igra se za mjesec dana u Srbiji, dok će se završnica odigrati na dan muškog finala istog natjecanja, točnije 14. travnja. U finale će se plasirati dvije najbolje ekipe prvog i drugog turnira, nakon svih odigranih utakmica.

Petak, 23.02.2018.

19:30 ŽAVK Mladost – VK Vojvodina
20:50 ŽVK Crvena Zvezda – VK Bura

Subota, 24.02.2018.

09:30 ŽVK Crvena Zvezda – VK Vojvodina
10:50 VK Bura – ŽAVK Mladost

17:30 VK Vojvodina – VK Bura
18:50 ŽAVK Mladost – ŽVK Crvena Zvezda

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,